USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Війна за землю на Волині – селяни не можуть зібрати урожай на своїх полях

24 Липня 2018 23:44
Війни за землі в селі Воютин Луцького району тривають. Директор сільськогосподарського підприємства «Дружба» Валентина Здрилюк із своїми підлеглими не дала зібрати врожай з поля, яке засіяв місцевий фермер – при тому, що ділянка належить його родині.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Місцевим мешканцям не давали збирати урожай, хоча територія належить бабусі цих фермерів. Оксана Раковець звернулась до редакції телеканалу «Аверс» - мовляв, місцеве сільськогосподарське підприємство «Дружба» і його працівники заважають родині молотити на полі.
«З тієї сторони – земля нашої баби, яка віддала її в оренду – є кадастровий номер. Ми її засіяли: мій швагро Юра, рідної сестри чоловік і по сьогоднішній день – ніхто нічого. Зверталися в поліцію дві сторони – ніхто нічого не вирішував, а коли почали молотити – невідомі люди, які представились охоронною фірмою Валентини Михайлівни Здрилюк – перешкоджають, не дають збирати урожай і розказують, що це – її земля, вони теж показують якісь документи на ту землю, але кадастровий номер в мого швагра відкритий раніше на нього самого і договір з бабою заключений», - розповідає Оксана Раковець.

У тому, що має право на дану земельну ділянку, запевняє і сам Юрій Павлусь та показує документи на спірну землю.

«Я маю документи, маю договір на цю земельну ділянку, зареєстрований в 2016 році. Я цю пшеницю посіяв, виростив – до сьогоднішнього дня ніхто до мене діла не мав, як я підживляв, кропив, ніхто не під’їжджав, нічого не говорив.

Сьогодні приїхали молотити – не дають молотити. Приїхали якісь охоронці і не дають комбайнові працювати», - обурюється Юрій Павлусь.

У директора сільськогосподарського підприємства «Дружба» – своя правда. Валентина Здрилюк наголошує – урожай треба віддати на благочинність. Мовляв, підприємство сплачує власниці землі Ларисі Приступі орендну плату, а її родич – чоловік онучки – нібито захопив територію.

«Родич власниці ділянки без попередження і без погодження з нами відорав цю ділянку, засіяв і хоче збирати урожай. Протягом цілого сезону ми намагалися домовитися і встановити справедливість, але ніхто не піддається на розмову. Я пропоную цю ділянку спірну змолотити – врожай продати на цілі АТО або на благодійність і далі в юридичному порядку встановлювати право власності», - заявляє Валентина Здрилюк.

79-річна Лариса Приступа – власниця землі, навколо якої зараз вирують такі пристрасті. Каже, Валентина Здрилюк і її підприємство у 2018 році не платили їй орендну плату, востаннє кошти за використання землі надходили за 2017 рік. А далі, мовляв, хай за оренду платять внуки старенької. Однак, коли прийшов час збирати урожай, позиція Валентини Здрилюк змінилася.

Надалі, ймовірно, земельне питання вирішуватимуть через суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Бардак і влада Показати IP 25 Липня 2018 08:46
Селянам влада 27 років не робила умов для праці на землі. В Польщі у селі кожна сім'я має і тракторця і по 2-3-4 га землі і господарюють, дохід мають і хліб і роботу. А в нас на рівні держави зроблено- селяни цілий рік піють і піють, а 1-2 таких як Здрилюк земельні магнати мають землі мати тільки в селах по 100-200 і більше га .землі мати і доходу і т.д. і т.п. Селянам потрібно було дати доступні кредити на с\г техніку , а не банки щоб і їх засновники 5-10 таких як Коломойський доступно кредит МВф отримали , а всі під 50 і більше відсотків за ті кредити отримані їм , банківським олігархам, переплатили. Така фігня селянам ще довго буде.....
123 до Бардак і влада Показати IP 25 Липня 2018 10:53
селянська революція не за горами
12345 до 123 Показати IP 25 Липня 2018 11:04
насмішив
12345 до Бардак і влада Показати IP 25 Липня 2018 11:03
по 4 га в руки це повернення в 19 ст, а в кого в оренді 100-200 га- це не магнат, а фермер, в якого мало землі
12345 Показати IP 25 Липня 2018 11:08
хотіли сіяти - треба було розірвати договір оренди. а так попали
54321 Показати IP 25 Липня 2018 13:12
Люди в селах 27 років нехай піють і піють... бо не мали чим працювати на землі.... пяницями і лінивими стали, батьки і їх діти . 1 мільйон українців для обслуги земельних магнатів достатньо а решту від алкоголю, наркотиків, тютюну ....хвороб вимруть, бо і не мають за що лікуватись і залежні від алкоголю і наркоти, т.д...така фігня по-українськи
Ігор Показати IP 26 Липня 2018 20:00
В селі Садів повгорувались в дороги, з 6 м до 2, два легковики не розминуться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus