USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військові в Луцьку хочуть грошових компенсацій за неотримані ділянки

13 Жовтня 2019 13:37
Учасники військових дій на сході України хочуть одержувати грошові компенсації взамін неотриманим земельним ділянкам.

Петицію з відповідною пропозицією зареєстрував 11 жовтня Андрій Вілюк.

Автор петиції нагадав, що земельні ділянки учасникам АТО/ООС виділяють на підставі ст. 118 Земельного кодексу України.

«Органи Держгеокадастру повинні максимально сприяти учасникам бойових дій та членам сімей загиблих воїнів у реалізації їхнього конституційного права на отримання землі», – наголошено в тексті петиції.

Андрій Вілюк також подав витяг зі ст. 12 (п. 14) ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», відповідно до якої учасникам бойових дій надаються такі пільги, як першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

«У зв'язку з недостатнім забезпеченням учасників бойових дій земельними ділянками для індивідуального дачного будівництва, відмовами про надання таких ділянок органами Держгеокадастру та великою кількістю осіб на квартирних чергах і по Програмі співфінансування для купівлі житла прошу розробити механізм грошової компенсації учасникам бойових дій та членам їхніх сімей за неотримані земельні ділянки для індивідуального дачного будівництва та/або за всі земельні ділянки, які можуть бути надані військовослужбовцям у власність у межах норм безоплатної приватизації, визначених ст. 121 Земельного кодексу України», – зазначив автор петиції.

Нагадаємо, аби петицію розглянули, необхідно, аби її підписали як мінімум 300 осіб. До кінця збору підписів залишилося 14 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 13 Жовтня 2019 15:32
Деколи складається враження, що вони тільки за пільги й воювали. Хочте, мінусуйте. Але я ніде не чую, щоб атошники організовано боролися за щось, крім своїх пільг. А між тим - ще поки їх сила чимала і на багато що корисне могла б вплинути
Ти дурко до Лучанин Показати IP 13 Жовтня 2019 17:38
Вони зробили головне, захистили Україну від агресії сусідньої паРаші. А на рахунок корисного, - Київ, Майдан, 16-00.
Шибарук Володимир Показати IP 13 Жовтня 2019 16:29
Мера мексиканського міста прив'язали до пікапу і волочили вулицями Приводом для конфлікту стало невдоволення громадян роботою глави муніципалітету. Мер обіцяв побудувати дорогу, але так і не зробив цього, незважаючи на численні прохання. ....О,добрий приклад для наслідування для наших крахоборів,а то вже так розпоясалися і розійшлися,що землі під собою не відчувають...
До Лучанина Показати IP 13 Жовтня 2019 19:38
Так воно і є ви якби ше знали скільки липових атошних груп інвалідності (отримані міліони) то та компенсація за землю просто відпочиває
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2019 20:22
тому вони не хочуть кінця війни
Сам ти дурко Показати IP 13 Жовтня 2019 20:31
плюси й мінуси показують, хто тут дурко
Хе_хе_хе_ до Сам ти дурко Показати IP 13 Жовтня 2019 23:12
Ти ж сам прекрасно знаєш, що на цьому ресурсі плюси і мінуси "накручуються" в потрібну сторону. Так що, шах і мат ...
Класик Показати IP 13 Жовтня 2019 22:36
Хто читав"Кайдашеву сім'ю"? Із-за землі селянин може вбити і сусіда і рідного брата! Але є одиниці, які не хочуть ні землі ні дров ні участі в "акціях ".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus