USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Віз «касу» з Ягодина в Київ: Бурдейного затримали із $700 тис. в багажнику

4 Червня 2021 13:26
Співробітники ДБР затримали «головного касира» Волинської митниці Михайла Бурдейного з 700 тис. доларів в багажнику автомобіля.

Про це пише журналіст Євген Плінський, інформує Курс.

Розслідувач зазначає, що «традиційно в перший тиждень місяця» Бурдейний віз «касу» з поста Ягодин до Києва. За інформацією Плінського, зазвичай ця сума становила близько $1,5 млн.

Більшу цінність, аніж гроші, становить записник із «дуже відомими прізвищами», яким затриманий передавав гроші, підкреслив журналіст і натякнув, що серед них є «мрійник», який хотів очолити митницю або стати заступником міністра фінансів.

Як повідомляє Держмитслужба, Михайло Бурдейний був серед 100 працівників Митниці, відсторонених від виконання своїх посадових обов’язків (на підставі листа Управління внутрішньої безпеки Держмитслужби), після засідання Ради Національної безпеки і оборони 2 квітня 2021 р.) Після того, як термін відсторонення, визначений чинним законодавством збіг, Бурдейний повернувся до виконання службових обов’язків.

Дисциплінарна комісія Державної митної служби проводила внутрішню перевірку щодо цього працівника, діяльність якого могла бути пов’язана з контрабандою, та який може бути причетним до корупційних діянь.

За результатами перевірки комісія підготувала матеріали на М.Бурдейного для передання їх правоохоронним органам для розгляду питання щодо притягнення його до кримінальної відповідальності.

Крім того, Михайло Бурдейний, згідно з чинним законодавством, брав участь у конкурсі на заміщення посади керівника Волинської митниці. Однак, незважаючи на успішне проходження тестування на знання законодавства та розв'язання ситуаційних завдань, не пройшов співбесіду з комісією в частині кваліфікаційних вимог до кандидата на доброчесність та не був допущений до фіналу кадрового конкурсу.

Держмитслужба візьме до уваги матеріали слідства ДБР та враховуватиме отриману інформацію при прийнятті наступних кадрових рішень.

«Сьогодні приклад Бурдейного, на жаль, не поодинокий в системі митних органів. Проте налагодження ефективної протидії корупційним явищам, кадрове оновлення Служби, залучення нових вмотивованих співробітників з числа ветеранів АТО/ООС - тобто напрямки, над реалізацією яких ми сьогодні працюємо, - мають сприяти формуванню нульової толерантності до корупції та посилити інституційну спроможність Митниці. Доброчесність повинна стати ключовим стандартом кадрового перезавантаження Служби», - зауважив Голова Держмитслужби Павло Рябікін.

Нагадаємо, неодноразово журналісти повідомляли, як зміна Бурдейного пропускала автомобілі «набиті» цигарками через кордон. У лютому зміна згаданого митника пропустила вантажівку з дипломатичними номерами, яка везла валюту, золото та цигарки. На «Ягодині» митники пропустили автомобіль. Контрабанду виявили вже польські митники на своїй стороні. Цей інцидент Михайло Бурдейний відмовився коментувати журналістам. Посадовець – кинув слухавку.

Читати ще: Знаменита зміна Бурдейного: волинський митник знову відзначився

Нагадаємо, що голова Державної митної служби Павло Рябікін підписав наказ про порушення дисциплінарних проваджень стосовно 100 працівників Держмитслужби. Серед них – 17 керівників митниць та митних постів. Підставою порушення дисциплінарних проваджень є причетність і можлива участь у масштабних контрабандних схемах. У списку керівників митниць та митних постів щодо яких порушене провадження є і керівник «Устилуга» Олександр Оникійчук, а також скандально відомий колишній заступник начальника Волинської митниці ДФС Юрій Терещук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
О! Показати IP 4 Червня 2021 13:42
Клятий Порошенко! То йому походу каса була...
Анонім до О! Показати IP 4 Червня 2021 17:49
Ахахахаха
Всезнайко Показати IP 4 Червня 2021 14:28
ДБРовці вже по дорозі переполовинили? Було 1,5 млн., залишили 700 тисяч баксюків.
Лучанка Показати IP 4 Червня 2021 15:01
"Все, что нажито непосильным трудом!" А скільки наші бідні митники залишили собі? Це хто-небудь вияснить???? Сумніваюсь!
Активіст Показати IP 4 Червня 2021 15:08
Їхав хлоп на закупки по хозяйству до Києва, там ціни нижчі.
Митар Показати IP 4 Червня 2021 15:23
У країні стане покращення, коли митники вийдуть на мітинг за підвищення зарплати!
Ху_тар до Митар Показати IP 4 Червня 2021 17:23
Покращення буде як Зе на другий термін переоберемо. Може на другому терміні щось у нього вийде. Я особисто за "граблі"
55 до Ху_тар Показати IP 4 Червня 2021 18:35
А типу Зе не знає, що робиться і не він призначає своїх людей на посади. Возили при всіх президентах, їх прізвища ролі не відіграють, і при Пороху теж, а то тут деякі вже не знають як його возвеличувати. Всі вони приходять заробляти за допомогою поставлених ними людей. Те, що голова митниці проводить службові розслідування та звільняє людей, є ні чим іншим, як способом розчистити дорогу для своїх людей, які будуть працювати для нього.
777 Показати IP 4 Червня 2021 15:51
И чего дальше? Бабки растворятся,никто не виноват...На этом все, поп........ли и расходитесь.
Іван Показати IP 4 Червня 2021 16:10
Так це він віз, щоб особисто внести гроші в бюджет країни.
Саша Показати IP 4 Червня 2021 21:54
Скільки у нас митниць? Скільки потоків так кожен місяць проплачують? За два роки можна дороги кращі ніж Європі зробити.
Волинь Показати IP 4 Червня 2021 22:35
Хай озвучать Героїв... з блокноту
Шарій до Волинь Показати IP 5 Червня 2021 07:08
Зеленский, Єрмак, Рябікін, Бережнюк, Звягінцев та легіон їх під назвою ''Влада України''
Анонім до Шарій Показати IP 5 Червня 2021 13:20
Під назвою,- зевлада слуг народу. Так точніше.
Він Показати IP 4 Червня 2021 23:07
А чому не відпрацювати весь маршрут готівки? Попахує кидаловом для заміщення посади)
Анонім Показати IP 5 Червня 2021 10:06
Бо тому кому віз той і здав бо його попередили що його будуть брати , чи можна подумати вони не знають до кого їхав
Анонім Показати IP 5 Червня 2021 10:07
Чітка була вказівка саме його взяти а не того до кого він їхав
777 Показати IP 5 Червня 2021 10:19
Поки не звільнять всіх до останньої прибиральниці і не наберуть інших порядку набуде....
67 до 777 Показати IP 5 Червня 2021 11:19
І тоді також порядку не буде, менталітет в українців такий, прийдуть інші і те саме буде. Красти, один одного дурити, створювати видимість законності найкраще виходить.
МАн до до 67 Показати IP 5 Червня 2021 15:05
То не менталітет, то система така, СИСТЕМА. Причому система тримається не на сошках на місцях, для прикладу не на патрульних поліції, а на "кабінетних" палканах - генералах. Тих вже не переробиш, і кого б знизу не міняли, але "кабінетні" все переіначать під свій корупційний шаблон. Предметно по митниці, то на НАШУ МИТНИЦЮ В ПАВНОМУ СКЛАДІ ПОТРІБНЕО ЗВІЛЬНЯТИ, А НА ЇХ МІСЦЕ ПОТРІБНІ "ВАРЯГИ", ДЛЯ ПРИКЛАДУ ЯКАСЬ АМЕРИКАНСЬКА КОМПАНІЯ, ЩО БУДЕ ПРАЦЮВАТИ ЧИСТО І ПРОЗОРО. Але наші жирні коти як це чують, то в них істерика, підключаються штатні повії типа лещенко/наєм/шабунін, і ні, о й Боже, ні ... ТІЛЬКИ СВОЇ, ТІЛЬКИ НАШІ-ПЕРЕВІРЕНІ ЖИТТЯМ І ДОЛАРАМИ !!!
Народна прокуратура Показати IP 5 Червня 2021 13:01
До 777. Ага, вже в патрульну поліцію набирали "зовсім нову найкращу молодь з палаючими очима". Що бачимо зараз? Так що коментарем 67 сказано абсолютно точно.
777 до Народна прокуратура Показати IP 5 Червня 2021 21:12
і звільняти всіх при першому порушені доки не буде бажаючих на митниці працювати...
111 Показати IP 5 Червня 2021 14:45
То що виходить? Ми пропаща нація і пропаща держава? Страшно.
Але до 111 Показати IP 5 Червня 2021 15:06
Не слухайте тих алконавтів, їх з мєнтури повиганяли, тепер вони тут гадять, а коли не гадять тоді заригані лежать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus