USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Вкладникам «Західінкомбанку» пояснили, чого їм не віддають грошей

16 Квітня 2010 17:36
Якби декілька волинських підприємців, які свого часу оформили кредити у «Західнінкомбанку» повернули позичені гроші, або хоча б сплатили відсотки, вкладники отримали б свої депозити.

Про це заявив сьогодні виконуючий обов’язки голови правління ПАТ «Західінкомбанк» Максим Гриценко.

Яке розповіли клієнти-вкладники ПАТ «Західінкомбанк», вони уже кілька днів намагалися потрапити на прийом до нинішнього голови правління банку. Мовляв, охорона до приймальні не пропускає, секретарка по телефону каже, що у керівництва немає прийомних днів, а телефони «Гарячої лінії» не відповідають.

Три дні поспіль під дверима депозитного відділу збиралися обурені вкладники і вимагали зустрічі з керівництвом. Сьогодні, 16 квітня, їх спроби увінчалися успіхом.

Найперше, що цікавило людей – питання про те, коли ж нарешті банк поверне вклади своїм клієнтам.

Гриценко відповів, що для того, аби повернути на прохання клієнтів депозити, потрібно зобов’язати недобросовісних позичальників заплатити кредити.

«Уся заборгованість по депозитах складає 135 мільйонів гривень. Щоб повернути вкладникам ці кошти, достатньо щоб п’ять-шість позичальників повернули отримані кредити. Загальна сума цих кредитів – 170 мільйонів гривень. Тобто цих грошей цілком мало б вистачити», - запевнив Гриценко.

«Більшість недобросовісних позичальників, які отримали кредити в банку – відомі на Волині люди. Вони вважають, що це дає їм право не повертати позичені гроші. Є люди, які вже при владі, або намагаються прийти до влади. Гроші на те, щоб розміщувати свої фото на біл-бордах у них є. Але щоб повернути гроші до банку або хоча б сплатити відсотки, то грошей у них немає», - каже банкір

За словами Гриценка, у деяких випадках кредити могли видаватися навіть безпідставно.

«Ці шестеро людей були добрими товаришами колишнього керівництва банку. Настільки, що, мабуть, деякі кредити видавалися зовсім без застави», - переконує Гриценко.

Керівник банку пообіцяв, що наступного тижня всі клієнти зможуть ознайомитися з переліком найбільш злісних боржників, які отримали кредити на суми у кілька десятків мільйонів гривень.

Проте уже зараз погодився назвати їх прізвища. «Я можу їх назвати вже. Прізвищ Токарський, Мочкош, Єрємєєв вам достатньо?», - зазначив Гриценко.

Керівник банку пообіцяв клієнтам до літа розрахуватися з усіма боргами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus