USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада хоче реабілітувати учасників АТО на Шацьких озерах

3 Листопада 2014 11:56
Використовувати бази відпочинку для реабілітації волинян-учасників антитерористичної операції пропонують в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час наради в голови Волинської ОДА 3 листопада.

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, у центрі реабілітації учасників АТО, що діє на базі обласного госпіталю для інвалідів війни, перебувають 11 учасників АТО (4 - з Луцька, 2 - з Маневицього, по одному – з Ковельського, Камінь-Каширського,

Луцького, Іваничівського, Ратнівського районів), доброволець з Млинівського району Рівненської області та мати зниклого безвісти військового з Луцька. Збоїв у роботі центру, зі слів Світлани Мишковець, наразі немає.

Як зазначив голова ОДА Володимир Гунчик, три тижні тому прийняли рішення про створення центру на базі госпіталю та відправили звернення у Мінсоцполітики із заклком підтримати ініціативу, а вже минулого тижня з міністерства отримали рекомендаційний лист, у якому рекомендується усім соціальним службам в Україні створювати такі центри на базі госпіталів для інвалідів війни.

Голова ОДА запропонував також використовувати для реабілітації бійців бази відпочинку та санаторії.

«Я зробив би акцент на базах відпочинку на Шацьких озерах. Наступний етап реабілітації – максимально наближений до домашніх умов, санаторії, бази відпочинку. А потім залишити у центрі тільки тих, хто потребує персонального медичного догляду, решту перенести в умови, максимально наближені до реабілітації в сім’ї», - зауважив Володимир Гунчик.

А тим часом, волонтери, не чекаючи на рішення владців, вже вдруге на Шацьких озерах організували психотренінг для бійців 51 бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus