USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Не дозволили ліквідувати «Цуманську пущу». Документ

16 Січня 2012 17:32
Міністерство екології та природних ресурсів України надіслало відповідь на звернення голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука та керманича обласної ради Володимира Войтовича щодо неправомірного, на їхню думку, створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Про це повідомили у прес-службі Волинської облорганізації ВО «Батьківщина».

У документі за №25224/09/10-11 від 23.12.2011 року, підписаному заступником міністра І.Л.Вільдманом, зазначено: твердження, яке містилося у зверненнях, направлених волинською владою, про те, що створення національного парку «Цуманська пуща» було проведене з порушенням чинного законодавства, є безпідставними.

Отож, заступник міністра підтвердив чинність указу Президента «Про створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», що вимагає від волинської влади конкретних дій, спрямованих на збереження природних багатств Волині, зокрема Західного Полісся.

Водночас, додають у прес-службі, Кабмін ще 28 березня 2011 року схвалив «План підготовки проектів-актів та здійснення інших заходів, необхідних для забезпечення реалізації Указу Президента України від 22.02.2010 року №203 «Про створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Згідно з цим планом, ще в липні минулого року мало бути затверджене Положення про парк, до 1 грудня 2011 року - створена адміністрація парку. У квітні цього року парк мав отримати у постійне користування 3471,54 га земель, а до 1 грудня 2012 року - розроблений та затверджений Проект організації території парку та Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та встановлення меж території парку.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинянин Показати IP 16 Січня 2012 19:51
На якій такій підставі голова облради підписується під клопотанням щодо заповідника ,не маючи повноважень від сесії?Що за це буває,коли відбувається брутальне перевищення повноважень?Чи збирається на все це реагувати комісія облради з питань депутатської діяльності та прокуратура області?Чи це Клімчук підбив Войтовича на таку авантюру,щоб надати більшої "ваги" своїй забаганці?
міля Показати IP 17 Січня 2012 09:46
То Грицюка треба притягнути до відповідальності, що своєю забаганкою обмежив діяльність 16 територіальних громад Ківерцівського району у розвитку і відвів 37 тис. га під власні задоволення. Люди з вилами незабаром пійдуть на його.
війт Показати IP 18 Січня 2012 12:36
Існує обмеження в мізках деяких людей, які постійно фальшують документи та інформацію про державну політику в плані розвитку заповіданих територій та унеможливлення прихватити чи розпродати землю в лісах, біля річок, водойм, або в заболочених місцях (якщо вони поблизу Луцька чи фінансово привабливі). А на вили незабаром люди піднімуть Колісника з його прикормленим оточенням за те знущання з простих роботяг та Волинського лісу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus