USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Влада є головним дестабілізатором ситуації в Україні, - експерт

13 Листопада 2016 23:50
Українська влада побоюється масових акцій протесту з боку громадян, які нібито можуть піти на штурм Банкової через шокуючі цифри в комунальних платіжках. Але справа не в зневірених у владі і в «Майданах» громадян, а у владі, яка сама є головним дестабілізатором ситуації в країні.

Таку думку висловив директор Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, - повідомляє ГолосUA.

Він уточнив, що має відомості про проведене засідання РНБО та інших силових відомств на Банковій у Києві.

«Про те, що нарада відбувається, тільки ледачий не знає. Але чиновники намагаються боротися з вигаданою загрозою масових мітингів протесту. Влада дуже боїться, вона прекрасно розуміє загрозу політичного або репутаційного краху. Природно, в цій ситуації - у страху очі великі », - сказав Золотарьов.

Він додав, що українські чиновники намагаються нагнітати атмосферу страху, просто фантазуючи про якусь зовнішню загрозу, зовнішній силі, яка здатна організувати українців до третього «Майдану». І саме ці «фантазії навколо фантазій» можуть відвернути людей від реальних проблем в економіці.

«Влада намагається використовувати свою паличку-виручалочку - месидж про те, що той, хто протестує проти неї, той - агент Путіна, той - агент ФСБ, той-ворог народу. Влада, яка взяла на свої прапори декомунізацію, діє в дусі того ж Сталіна, який своїх політичних супротивників відразу зараховував до ворогів народу. Тому це аморально, цинічно, це незаконно. І, очевидно, що ця влада буде захищатися більш чіпко і жорстоко, ніж режим Януковича », - зазначив директор Центру« Третій сектор ».

Однак, як вважає політолог, ніякі зовнішні загрози і власна ініціатива українців сьогодні не зможуть підняти мирне населення на черговий, третій «Майдан».

«Чи справді ситуація дозріла для таких масових протестів? Я впевнений, що ні. Тому що не визначені цілі протесту, не скоординовані сили, що виступають з протестом. Немає тієї потрібної медійної підготовки. Очевидно, що люди зневірилися в такій формі протесту, є розчарування і якщо навіть щось і трапиться, то немає для цього ніяких політичних технологій. Але каталізатором ситуації може стати якась дурість влади, як розгін Майдану 30 січня 2013 року. Це був час, коли протест вже згасав і ця акція не мала ніякого логічного сенсу. Так що нинішня влада хіба що сама може викопати собі яму дурістю. А поки прямої загрози того, що хтось вийде на Майдан, піде штурмувати Банкову, немає. Однак я не виключаю, що група озброєних людей спробує випробувати долю, адже зброї в країні багато ... такі варіанти не виключені », - сказав він.

Експерт додав, що нинішня українська влада здатна на більший опір, ніж чиновники, які працювали під контролем Віктора Януковича.

«Чинна українська влада мало чим відрізняється від режиму Януковича: вона змінила гасла, одяглася в патріотичний одяг, але, по суті, це та ж корумпована влада, головною метою якої є примноження капіталів і нажива за допомогою корупційної схеми. Чиновники розуміють, що шляхів відступу у них зовсім небагато, і вони будуть чіплятися за владу - аж до введення воєнного стану. Так що сьогодні головним дестабілізатором ситуації в країні є сама влада», - сказав експерт.

Як повідомляють джерела Корреспондента, близькі до оргструктур новоствореного штабу на базі РНБО силові відомства України готуються до ймовірних акцій протесту в країні. Згідно з інформацією видання, створено штаб для реагування на сплеск мітингової активності. У числі заходів, що планують - розгін акцій протесту і введення воєнного стану в Києві, якщо ситуація перейде в стадію силового протистояння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Виборець Показати IP 14 Листопада 2016 09:09
Якщо влада антинародна,антиукраїнська і корумпована,то що ми маємо робити.Боротись.Як?Або перевибори,або протест.Хіба є інші методи.Є.Виїзд за кордон,але ....в нас же є своя країна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus