USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Влада і бізнес ділять молоко, а віддуваються - волинські селяни

31 Липня 2008 10:10
Під час обласної наради з питань виробництва та заготівлі молока зацікавлені сторони так і не дійшли до єдиного рішення стосовно закупівельних цін на цей продукт. Про це 31 липня повідомляє репортер «Волинських Новин».
За твердженням начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Анатолія Аршуліка, Волинь знаходиться на останньому місці за закупівельними цінами на молоко, виготовлене у особистих селянських господарствах. Вихід з цієї ситуації волинська влада вбачає у створенні обслуговуючих кооперативів, котрі би об’єднали селян-здавачів молока, укладанні договорів між зацікавленими сторонами і піднятті відповідної закупівельної ціни на рівень, не нижчий за 1 гривню 30 копійок з 1 серпня.
Натомість Ростислав Остапчук, голова Координаційної ради спілки здавачів молока Локачинського району запропонував іншу ціну, котра, на думку селян відповідає собівартості молока – 1 гривню 85 копійок, адже «село доведене до відчаю». Також, як вважає пан Остапчук, лаборантів, котрі перевіряють якість молока повинні призначати за згодою конкретної сільської громади.
На думку директора департаменту заготівлі сировини ТзОВ ТД «Західна молочна група» (торгова марка «КОМО») Миколи Момчева, чинні закупівельні ціни не здатні забезпечити всіх витрат. Так, наприклад на Волині лише встановлення і підключення до електромережі у певному селі холодильника для прийом молока обходиться від восьми тисяч гривень.
Після довгих і гарячих дискусій визначено тих, котрі від імені зацікавлених сторін підпишуть відповідне рішення щодо врегулювання ситуації щодо заготівлі молока. Ними стали – від обласної адміністрації – Микола Романюк, від органів місцевого самоврядування – Борис Загрева, від виробників – Ростислав Остапчук і від переробних підприємств - Микола Момчев. Пропозиції щодо тексту приймаються до 1 серпня.
Довідково:
У нараді взяли участь голови РДА, районних та сільських рад, представники профільних держустанов, представники громадських організацій, власники особистих селянських господарств, керівники сільгосппідприємств, депутати Волинської обласної ради, керівники молокопереробних підприємств тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Липня 2008 11:29
Що це за прибутки, коли ціна відповідає собівартості? За кого влада і бізнес мають людей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus