USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Влада України минулого тижня вперше згадала про проблеми села?

25 Травня 2009 16:26
Сільські та селищні голови відстоюватимуть права села вже при Кабінеті Міністрів України. Про це під час прес-конференції розповів Липинський сільський голова Богдан Гусак, – повідомляє 25 травня репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів голова облради Анатолій Грицюк, 23 травня відбулась Всеукраїнська нарада з питань соціально-економічного розвитку сільських населених пунктів, на якій були присутні приблизно десять тисяч сільських та селищних голів зі всієї України. І, як зазначив Богдан Гусак, усі вони розповідали про тотожні проблеми. «Бо питання села на сьогоднішній день по всій Україні однакові», – підсумував він. «І вперше за всю історію незалежної України ми відчули, що про нас згадали, нас почули», – висловила свої враження Озерцівський сільський голова Євгенія Терпелюк.
 
Отже, під час засідання робочої групи було розроблено двадцять законодавчих проектів. Вони стосуються внесення змін до законодавчих актів України щодо регулювання земельних відносин, адміністративних правопорушень, удосконалення системи місцевих податків і зборів, вивезення відходів, житлово-комунального господарства і тому подібне.
 
Також обговорили перспективне створення Асоціації сільських та селищних рад. Протягом трьох місяців на рівні сіл, потім районів та областей проходитимуть конференції, на яких сільські голови вирішуватимуть, чи готові вони стати членами такої асоціації.
 
Наступним кроком стане створення Президії ради сільських та селищних голів при Кабінеті Міністрів України, куди входитимуть представники з кожної області нашої держави. «Наразі на вищому рівні немає представників села. І ті закони, які приймали до цього часу депутати, були не на покращення сільського життя, а лише на погіршення. Бо київські люди далекі від того», – пояснив доцільність створення президії Липинський сільський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus