USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада волинських районів «крутить коштами», як хоче?

20 Травня 2009 13:44
У Волинській облдержадміністрації незадоволені тим, як розподіляються кошти у деяких районах, призначені на компенсацію витрат за перевезення пільгових категорій. Про це йшлося 20 травня під час наради у заступника голови ОДА Василя Дмитрука.
 
Василю Дмитруку не зрозуміла позиція влади окремих районів, які кошти державної субвенції, що були призначені перевізникам, перерозподіляють на інші видатки пільговикам. За словами заступника губернатора, трапляється і вибірковість у наданні компенсацій за пільгове перевезення – одні перевізники отримують 90-100% від необхідної суми, а інші – 10% або й взагалі нічого.
 
Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Микола Кучеренко зазначив, що обласна влада затвердила рекомендований розподіл коштів відповідної субвенії з держбюджету. Згідно з ним, автоперевізникам має діставатись 68% обсягу відповідної субвенції, яка надходить у район. Водночас у Любешівському, Ратнівському, Старовижівському, Іваничівському та Любомльському районі на власний розсуд були зняті суми, які призначалися перевізникам. Останнім деінде цьогоріч не дісталось жодної копійки. Пан Кучеренко нарікає на слабку виконавську дисципліну, і сказав представникам влади районів «появляються у вас певні любимчики, синки і пасинки...» Микола Кучеренко не виключає, що якщо проблему не розв\'яжуть, то перевізники блокуватимуть облдержадміністрацію.
 
Свої нарікання на районних владців висловили і начальник головного фінансового управління ОДА Ігор Никитюк і начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА Володимир Кец. На думку пана Кеца, у районах слід «не допускати перекосів» у розподілі бюджетних коштів.
 
Окремі заступники голів райдержадміністрацій, присутні на нараді, говорили переконливо, а інші – ні, стверджуючи, що вони самі ще не розібралися у цих проблемах.
 
Заступник губернатора Василь Дмитрук запропонував на сесіх районних рад скоригувати розподіл коштів держсубвенції, інакше сесія обласної ради може зняти частину коштів з «проблемних» районів. Крім того, присутнім заступникам голів РДА пан Дмитрук доручив врахувати вказані недоліки і взяти питання на особистий контроль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus