USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Владика Михаїл розповів про небезпеки соцмереж

22 Березня 2016 23:46
Про вплив інформаційного простору на життя християнина митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів у проповіді, виголошеній у 1-шу неділю Великого посту, Торжества Православ’я, на завершення Божественної Літургії укафедральному соборі Святої Трійці. Про це повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Владика наголосив, що третє тисячоліття – це наша боротьба у просторі інформації. З одного боку, ми радіємо, що Євангеліє сучасними технічними засобами поширюється по всьому світу.

«Але і на цій добрій позиції диявол хоче заробити свої відсотки», – говорить архієрей.

Повсюди сіється інформація як сумнів. Засумнівайся, чи ти правильно живеш, чи тобі потрібен Бог, засумнівайся в тих основах віри, в яких жили наші діди-прадіди. А після сумніву настає гріхопадіння.

У безлічі інформації – для нас спокуса. Чи потрібно її нам стільки? – запитує митрополит.

«Ми всі стараємося бути у всіх соцмережах. Треба воно, не треба – модно, і один одного підганяємо. Ти ще там не зареєструвався? Ти вже відсталий. Самообман! Вісімдесят відсотків того, що там є, не потрібно для нашої душі й для нашого життя. Пуста розмова, аби здивувати один одного», – наголошує архіпастир.

Люди у соцмережах показують різний непотріб про всіх та про себе. Раніше у замкову щілину за іншим підглядали.

«Сьогодні не потрібно нікуди підглядати, всі про себе показують, і розвідок закордонних не треба». Свою нерозумність виставляємо напоказ. «Не дивувати треба один одного, а приємно утішати Христа, Який прийшов на цю землю, щоб спасти нас», – продовжує архієрей.

Тому ніколи не бігайте за модою, бо ніколи не встигнете. Погляньте на наше життя, звертається він до кожного. До храму не вистачає часу прийти, у храмі стоїмо й не завжди уважно слухаємо, а додому приходимо – і годинами зависаємо в соцмережах.

«А діти взагалі перестають бавитись, вони там і ночують», - каже владика.

З онуками та дітьми ми перестаємо спілкуватись, ми їм включаємо мультика – і на цьому закінчується наше спілкування.

«Немає Христа в спілкуванні серед людей, немає тієї любові, яку кожен має віддати своїм дітям, своїм онукам», – завершив високопреосвященний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Лучанин Показати IP 23 Березня 2016 00:27
Хай не п... Хай не обманюють
Анонім Показати IP 23 Березня 2016 06:59
Харять ті попи
Анонім Показати IP 23 Березня 2016 07:55
почем опиум для народа святая корова
АС Показати IP 23 Березня 2016 08:18
В останньому реченні сказав про себе і своїх попів. По друге: а звідки він знає стільки про соцмережі, інтернет? Тому, що сам з них не вилазить.
Форумчанин до АС Показати IP 23 Березня 2016 09:18
А чи знає Михаїл, що у Володимирі піп гапон, він же Гінайло Микола- ДОСВІДЧЕНИЙ ПРОВОКАТОР І ХАМ- Саганюків приятель і ангел-охоронець престарілого мера ховається під ніком "добрий миколай" і пише всякую єресть навіть з матюками, відганяючи тим самим прихожан від УПЦ КП.Ваша святість, шось робіте!!!
ВсезнайкО до АС Показати IP 23 Березня 2016 14:31
а хіба не достатньо просто озирнутись навколо в сьогоднішньому світі, щоб прийти до такого висновку?.... Обов*язково в бруд зразу.
1 Показати IP 23 Березня 2016 08:41
Говорить правильно. І це Слава Богу що говорить такі речі, бо це є так, в кожного своє бачення звичайно, але якщо проаналізувати то є так. Залишилось тільки реалізувати це в життя.
Всезнайко Показати IP 23 Березня 2016 09:29
Соцмережі небезпечні для попика Михаїла, бо в них правду пишуть про їх "діяння"...
ВсезнайкО до Всезнайко Показати IP 23 Березня 2016 14:33
Логіка зашкалює!!! а чи знімались би його проповіді і в них би же й викладались якби він боявся тих соцмереж?...
Анонім Показати IP 23 Березня 2016 09:36
Щось произабули про українські сощмережі . Раніше так агітуавали реєструватися в них, та видно, руське краще.
Джулія Показати IP 23 Березня 2016 10:32
Нема. І не було ніколи. Печалька :-)
Читач Показати IP 23 Березня 2016 10:55
у кожного свої гріхи, бо ми є всі люди. Але сказано вірно, зараз люди віддають перевагу позависати в мережі, ніж взяти і просто поговорити з близькою людиною, з другом і то вживу, поспілкуватись з дитиною, а не включати їй тупі мультики і комп ютерні ігри. Доходить до того, що людям вже навіть лінь просто подзвонити, не говорячи про зустріч. Епоха - "строчунів і писак" До "Всезнайко" правди в соц.мережах я думаю немає, її шукають точно не там.
ВсезнайкО до Читач Показати IP 23 Березня 2016 14:34
Не все ще встрачено. Є логічно і тверезо мислячі люди в нас, якщо такі коменти ще присутні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus