USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Влаштувалась на 5 канал завдяки знайомству в автобусі

2 Грудня 2011 10:52
Кореспондентом «Часу новин» на 5 каналі є колишня студентка факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, маневичанка Інна Неродик.

Про це пише «Волинь-нова».

З її слів, Інна й сама чітко не пам'ятає, коли саме вирішила стати журналістом. Навчалась вона у математичному класі, була учасницею олімпіад із математики та фізики. Продовжувати навчання планувала на економічному факультеті.
«Згадуючи студентські роки, можу сказати одне: я належала до справжніх студентів - тих, які пройшли школу виживання в гуртожитку й таки дійсно гризли граніт науки. Факультет журналістики - це зібрання творчих неординарних людей», - зазначила журналістка.


«Пам'ятаю свою першу в житті замітку на 100 слів, надруковану в районній газеті «Нова доба», - згадує Інна.

«Це було напередодні виборів. До нас у Маневичі приїхав депутат Яворівський, і я пішла до нього на зустріч. Цю статтю писала години чотири, переписувала і так, і сяк. На жаль, заголовок я вже не пам`ятаю, однак, пригадую, там було таке речення: «...З порога заговорили, що у Маневичах немає природного газу». Копія цієї статті ще й досі зберігається у мене вдома», - усміхається дівчина.

На 5 каналі Інна працює уже близько року, однак лише чотири місяці з них - як штатний кореспондент. До того вона проходила стажування.

За її словами, до Києва на практику вона поїхала лише за компанію з друзями, які вже заздалегідь домовилися, де її проходитимуть.

«Одна подруга влаштувалась на СТБ, інша - на Новий. Мені ж на телеканалах відповідали: «Присилайте своє резюме». Надії на те, що мене візьмуть, не було», - розповідає дівчина. Так, Інна вирішила брати столичні телеканали «штурмом», тобто спробувати особисто поспілкуватися з керівництвом. Цьому посприяли і обставини. В автобусі журналістка познайомилася із дівчатами, які їхали на практику на 5 телеканал. Саме завдяки новим знайомим їй вдалося пройти два пункти охорони без перешкод і таким чином потрапити до шеф-редактора.

Згадувала вона про ще одну уродженку Маневицького району - Ірину Смічик з Прилісного, яка теж працює на цьому ж каналі. Утім особисто з нею дівчина не пересікалася, але багато чула про Ірину від працівників телеканалу.

Інна зізналася, що на перших порах вклинитися в роботу насправді було дуже тяжко. І набагато більш психологічно, ніж фізично. Розпочинаючи журналістську кар`єру, людина перебуває у постійному пошуці тем. Мовляв, коли вичерпуються будь-які ідеї, починається творчий «застій». Доводиться з ранку до ночі сидіти в Інтернеті у надії знайти щось цікаве.

«Мій перший сюжет я готувала про закінчення терміну реєстрації скутерів. На стендапі їхала на скутері і це було дуже кумедно», - згадує журналістка.

Зокрема пригадує, що у Житомирі разом з екстремалами стрибала з 40-метрового пішохідного мосту, отримала дуже багато адреналіну. А буквально через кілька днів, зі слів дівчини, знімали матеріали про повітряні кулі, тож каталися ще й на них.
«Мені подобається бувати на мітингах, різних демонстраціях, тоді сюжети виходять класні. Бо насправді багато що залежить навіть не від самого журналіста, а від події, яку він знімає», - зауважила Інна.

Насамкінець дівчина додала, що на початках навіть батьки до кінця не вірили, що вона зможе працювати на столичному телеканалі. Говорили, що так не буває. «Буває. Якщо не ставити собі рамок, можна досягнути будь-чого», - наголосила Інна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
телевізія Показати IP 2 Грудня 2011 11:08
На 5-му нічого доброго немає. Цей канал - це прохідний двір для починаючих журналістів, яких влаштовує жебрацька зарплата. Згадайте, кого там тільки не було! За плинністю кадрів він нагадує наш рідний "Аверс", якому ледве вистачало випускників журавлівського оксфорда від випуску до випуску. Столичне - не все добре, тим паче 5-й канал. Іноді за деревами лісу не видно. Це той самий випадок. Працювати там молодій дівчині - ще треба мати олігарха-спосора, чи багатого коханця.
))) до телевізія Показати IP 2 Грудня 2011 14:19
ничего, зато сколько народу с "Аверса" выпрыгнуло на нормальные работы! и с 5-го тоже. школа выживания, ей будет полезно.
телеглядач Показати IP 2 Грудня 2011 11:25
Це канал для любешівських, маневицьких і камінь-каширських журналістів, які ще носять за халявою кирзового чобота вдвоє складений зошит і огризок олівця.
Завідов Показати IP 2 Грудня 2011 11:26
Братику, тебе лякає чийсь успіх? Не суди. А я бажаю дівчині карєрного росту!
Лучанка Показати IP 2 Грудня 2011 12:19
Оце так новина, що полішука вже й Київ окупували, бо наш Луцьк точно всі окупували. Майже кожен начальник обласного значення полішук.Підтримую вище сказане в коментах.Дійсно там нічого толкового нема на цьому каналі.Але це смішно отака тобі полешка пішла і так собі просто прийняв її шеф -редактор.Не гоніть.Так просто до нашого Климчука не попадеш. Добре вона думає не тим, що між ушами, а тим що.......Всі полішуки вилізши із злиднів вже прямують не в Луцьк, а прям в Київ.Луцьк це вже для них низько. Треба вміти вчіться у неї.
знаючий Показати IP 2 Грудня 2011 13:20
Влаштуватись на цей канал легше, як влаштуватись на ринок торгувати путовим суставом і калтиком для собак.
це 5!!! Показати IP 2 Грудня 2011 14:18
"дорогенька моя!" (с)
fhgvjb Показати IP 2 Грудня 2011 17:48
)))))))))))) Класс.Вот это я поржала)))) Информационный повод- из грязи в князи. Мистечковый менталитет)))) С ума сойти
Завідов Показати IP 3 Грудня 2011 10:47
И где у Вас только, столько желчи береться? Кошмар!
Лара до Завідов Показати IP 3 Грудня 2011 16:46
...також в шоці від таких коментарів... скільки злості і іронії...
Антиполішук Показати IP 3 Грудня 2011 14:14
Полішуки атакують країну!!! Ще є такий Андрій П...ь,той купу банків перекидав,зато зараз бізнесмен в Києві.
полішучка Показати IP 3 Грудня 2011 16:40
Шанові, пестаньте ср,,,ти полішуків лише зате, що вони в своєму житті чогось досягають, навіть нехай вилізши із злиднів.Бо в них таке виховання, на відміну від вас, міщанок та міщуків, яким би мали бути усі двері відчинені.Треба трохи піднатужитись.
зе бест Показати IP 3 Грудня 2011 20:00
На 5-му каналі кілька років веде погоду Олена Абаза. Гарненька така, теж Лучаночка...
))) до зе бест Показати IP 13 Грудня 2011 18:08
как ведущая начинала с "Полісся". Ирония судьбы.
Міля Показати IP 3 Грудня 2011 23:21
Як можна. украіну об'днати, коли у одній області така ненависть до своіх людей? Не вважаю, що про людину треба судити з якого вона району, а не по іі поступках, вчинках, діях і т. д. Грішимо, ой грішимо.
вва Показати IP 25 Березня 2013 12:16
Це моя однокласниця, дуже талановита особистість. Саме особистість. Молодець Інна, так тримати.
Саша Волинь Показати IP 26 Січня 2016 16:47
Красуння Волинянка тобі всі заздрять і пишуть різну ірунду .Попробуйте пробитись з провінціі без тата з великим карманом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus