USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Власкор «Волині» виграв суд і повертається на посаду

12 Листопада 2014 09:33
Суд поновив Ярослава Гаврилюка на посаді власкора газети "Волинь". Про це повідомив у соцмережах із посиланням на рішення Ковельського міськрайонного суду сам журналіст.

Нагадаємо, скандал у волинській журналістиці розгорівся на початку липня. Тоді власкора звільнили нібито через скорочення штату. Однак, зі слів самого журналіста, - через цензуру. А 9 липня ковельчани прийшли до адміністрації міста, виступаючи проти звільнення журналіста Ярослава Гаврилюка.

Так, згідно з рішенням суду, незаконно звільненому журналістові виплатять середній заробіток за час вимушеного прогулу, відшкодування за моральну шкоду, повернуть судовий збір і витрати на правову допомогу. До роботи він стане вже сьогодні!

"Ковельський міськрайонний суд своїм рішенням іменем України допустив негайне його виконання в частині мого поновлення на роботі та присудження коштів заробітної плати за місяць судових перипетій. Водночас, суд визнав незаконними та скасував п’ять наказів головного редактора газети «Волинь-нова» Згоранця, що стосуються мого звільнення. Правосуддя вирішило стягнути з редакції, яка є комунальним підприємством, значну суму коштів: зокрема моральну шкоду, середній заробіток за час вимушеного прогулу, судові витрати на правову допомогу, судовий збір тощо, " - йдеться у повідомленні.

З його слів, головний редактор має право оскаржити рішення до апеляційного суду Волинської області, а сам журналіст, каже, що приступаю до роботи власкора.

"Принагідно дякую всім, хто підтримував мене в цей непростий час: рідним, друзям, читачам «Волині-нової», Ковельській районній раді, її голові Ігорю Верчуку, заступнику голови Галині Коляді, керуючому справами ради Андрію Броїлу, голові РДА Юрію Поліщуку, окремим депутатам районної і міської рад, активістам «Майдану Гідності», багатьом іншим ковельчанам, які особистою участю відстоювали ковельського власкора. Справедливість є! За неї варто боротися!", - додає власкор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
колега Показати IP 12 Листопада 2014 09:49
Я перший тут вітаю свого колегу з перемогою над купкою кумів, швагрів, сватів, племінниць і племінників, над пихатим і недоумкуватими згоранцем і нікчемою наумуком. Щасти тобі, колего, щастя тобі і здоровя, і завжди перемагати! Слава Україні!!!
журналіст з Володими Показати IP 12 Листопада 2014 10:15
Колего Ярославе,вітаю з Перемогою !!
Петро Показати IP 12 Листопада 2014 10:21
Вітаю! Слава Україні!!!)
Адвокат Показати IP 12 Листопада 2014 10:21
Правда на світі є і за неї потрібно боротись. Романюк теж судиться з підлеглими, програє суди, онак , рішення не виконує.
порада Показати IP 12 Листопада 2014 10:40
згоранцю, щоб хоч якось зберегти честь і відмитись від того лайна, яке він сам на себе вилив, треба написати заяву за власним бажанням, ніколи більше не лізти в журналістику і вирощувати на дачі ранню редиску і капусту. А профспілковому діячу наумуку, який вручав Гаврилюку копію наказу про звільнення, підвозити йому на тачці гній, тим паче, що він має звязки з агропромисловим комплексом області.
комплекси наше всьо до порада Показати IP 12 Листопада 2014 19:55
Які такі зв'язки? Сам продукує гній, чи що?
справедливий Показати IP 12 Листопада 2014 10:56
Ото да, а думали воно нормальне, а це виявляється непотріб. Йому уже не відмитися дійсно від цього лайна.А це так робиться у кожній організації,де всі свої синочки,донечки,куми,свати, і їх знайомих знайомі.Всі прийшли по указці, або зі своїх корисливих мотивів.Це буде наука всім керовникам,які при рулі, і руллють на свій смак.Схотіли звільнили,схотіли ні.Так потрібно кожній людині відстоювати свої права, вчити цих началників та ставити на місце.Тоді будуть боятися робити так як їм заманеться.Звільнити цього Згорянця.Але ж який колектив гидкий,кожен боїться за свою шкуру,втоплю людину, а сам остануся. Ото такі ми українці зжеремо,знищимо один одного,зробимо падлюку,бо я начальник.Але не думає той начальник,що завтра сам втопиться у своєму ж лайні
Оля Показати IP 12 Листопада 2014 11:05
Згоранець – хороша людина і керівник!А Гаврилюк хай би менше грошей брав за замовні статті і все було б нормально!!!
Анонім до Оля Показати IP 12 Листопада 2014 12:19
А ти хто його секретарка чи коханка.Людей судять по вчинках, А за вчинками він погана безсовісна людина.Хай знає Волинь своїх хероїв. Газета буде жовта,бо читачі такої гапзети не будуть виписувати.,бо там брехня і несправедливість.Ганьба
Несекретарка до Анон до Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 15:08
Назовіть прізвища "хероїв", які посадили в редакторське крісло Згоранця. Хай справді Волинь їх знає. Даю невеличку підказку: два неперевершені майстри журналістських розслідувань, три класики української літератури, два вчителі молодших класів, два політичні діячі, куми, кумоньки... Газета облради вже давно жовта.Легке чтиво, джинса, інтернет-публіцистка. А які теми? Чоловік ведучої рубрики поранив ножем пальця. Яка там ганьба. Супер!
гогольмоголь до Несекретарка до Анон Показати IP 12 Листопада 2014 20:07
Не розгледіли в Згоранці зас*анця! Буває. Як там ? Чим тебе породив, тим тебе і...
комплекси наше всьо до Оля Показати IP 12 Листопада 2014 20:03
Она як? Жаба Згоранця задавила? Так не всі ж працюють на замовлення! Проте дивна логіка. Якби брав менше, то б було б нормально. А від кого менше? Від Згоранця? Нема питань. Хай скаже скільки Згоранець бере і яку норму встановив для інших з редакції. Ну, щоб нормально було. Щоб не більше за інших.
Старий Показати IP 12 Листопада 2014 11:39
Ярославе! Щиро вітаю з перемогою! Згоранець має написати заяву і піти за власним бажанням. Він найслабкіший редактор "Волині" за всі часи і веде цю газету до загибелі. Вона буде виходити , але жовта
читач Показати IP 12 Листопада 2014 12:17
Я проти такої газети.Це вже не газета, а кубло і розсадник несправедливості.А він буде намагатись писати про справедливість, про наш захист.Ми йдемо у газету шукати справедливості.В кого? В цього редактора, і працівників гнилих,який звільняє і бере людей за принципом кум,сват.І звільняє неугодних.там уже й колектив продажний , також сидять ще за часів совдепів.Прихвоснів і хамелеонів повно.Які заради своєї шкури батька рідного продадуть.Гнати такого редактора,гнати,хай іде асфальт підмітати разорм зі своїми стукачами працівниками,які гнуть спинку перед ним.
Колишній передплатни Показати IP 12 Листопада 2014 13:11
Редактор вважає себе надлюдиною, насправді ж він ґ....
Лучанин Показати IP 12 Листопада 2014 13:15
Згоранець - не може бути керівником... Якщо суд іменем України відміним 5 його наказів, то саме менше що він може і ПОВИНЕН зробити - це ПУБЛІЧНО попросити вибачення за свої дії та написати заяву на звільнення !!!!!!!!!
Руслана Показати IP 12 Листопада 2014 15:54
Цікаво, а чого Гаврилюк так палко дякує Ковельській районній раді, її голові Ігорю Верчуку, заступнику голови Галині Коляді, керуючому справами ради Андрію Броїлу, голові РДА Юрію Поліщуку... Хм, чи не замовили вони своє слівце гуманному суді у Ковелі???.....
Сергій до Руслана Показати IP 12 Листопада 2014 19:48
«Цікаво, а чого Гаврилюк так палко дякує Ковельській районній раді, її голові Ігорю Верчуку, заступнику голови Галині Коляді, керуючому справами ради Андрію Броїлу, голові РДА Юрію Поліщуку... Хм, чи не замовили вони своє слівце гуманному суді у Ковелі???» - корчаться в інсинуаціях анонімні тролі. Подяка Гаврилюка всього лиш значить, що названі керівники Ковельського району, як і сама райрада не самоусунулись від проблем журналіста. Публічно підтримали його боротьбу за відновлення потоптаних Згоранцем прав. І позиція Ковельської районної ради щодо долі свого земляка - громадянина України тому приклад. Це європейська - транспарентна практика. Натомість практика ковельської міської влади є цілком протилежною. Наче Правда і Кривда. За свідченнями заступника відповідального секретаря "Волині" Валентини Блінової, наданими суду на засіданні 13 червня 2013 року: «Ми поїхали у місто Ковель на запрошення міського голови Кіндера Олега Олексійовича. Ця зустріч була зумовлена значною кількістю критичних публікацій у нашій газеті, саме про діяльність міської влади». Ми - це сама Блінова і головред Олександр Згоранець, які ледь не півдня конспіративно шушукалися в головному кабінеті міста: що робити з некомфортним журналістом? Самого ж Ярослава – жертву сепаратних переговорів – редакційне керівництво, звичайно, про приїзд не повідомило. «У суді Блінова В.М. вказала, що крім Кіндера О.О. на зустрічі були присутні два його заступники, секретар міської ради та штатний радник мера – голова «земельної» депутатської комісії міської ради – всі вони, в силу своєї неоднозначної службової діяльності, неодноразово були «героями» моїх критичних публікацій, - йдеться в офіційній заяві Ярослава Гаврилюка до Спілки журналістів України. - За словами Блінової В.М., прийом тривав довго – в межах чотирьох годин. Під час розмови зайшла мова й про вищезгадану статтю «Самоуправство забудовника «кришували» чиновники?» Один з учасників зустрічі, на її думку, це – голова земельної комісії, сказав, що на представників редакції чекає у приймальні людина, яка якраз і хоче подати відповідь на дану публікацію. Звідки той добродій дізнався про приїзд до мера головного редактора «Волині-нової» і якою була справжня мета його приходу – можна тільки здогадуватися. Вважаю, що це був зговір з метою моєї дискредитації та подальшого звільнення з роботи. А посаду власного кореспондента газети у Ковелі могла би обійняти партайгеносе ковельського мера – Блінова В.М., яка б забезпечила ковельській владі «правильне» висвітлення подій у місті. І подальший розвиток ситуації про це яскраво свідчить», - пише опальний журналіст за чотири місяці до свого прогнозованого звільнення. І не помилився Ярослав. Його, вочевидь, реально «замовили» і «ліквідували». Як штатну посаду. Як працівника. Скільки б не старались кіндери руками згоранців заткнути рота ковельському власкору - не вийшло. Показовим є повний провал, як партії «Батьківщина», так і її висуванця по ковельському 21-му округу Михайла Гетьмана на останніх парламентських виборах. З неповних 53 тисяч одержаних суто ковельськими виборцями бюлетенів, «біло-сердечні» набрали в місті, відповідно, 2065 та 3002 голоси. Це - цілковитий розгром!!! Хоч і намагалися тимошенківці «зачистити» інформаційний простір від справедливого слова ковельського власкора, воно, слово, все ж дійшло до людей. Справа Гаврилюка перемогла і на полі електоральних симпатій. Вкинуте ним у медійну ниву зерня правди, дало хороший врожай. Не дарма так нині біснуються зловмисники. Потрачені два роки на замовчування журналіста Гаврилюка, десятки тисяч гривень "бонусів" для його дискредитації та судового переслідування, піврічна епопея звільнення з роботи під надуманим приводом економії коштів (це при тому, що перед звільненням журналіста редакція придбала новенького елітного позашляховика) виявились безрезультативними. Хоча – ні! Результат очевидний. Він, наче рентгеном, проявив усю некомпетентність редакційної кумо-верхівки; угодовство редакційної кумо-профспілки; гнилість Волинської облради, яка «вмила руки», заплямовані затхлим слизом неприкритої цензури у заснованій радою газеті; інертність багатьох тих, від кого залежало, аби зародок конфлікту був локалізований на самому початку «вегетації». Водночас він проявив і інших людей: на посадах і без посад, з дипломами і без дипломів, в офіційних костюмах і демократичних джинсах, вбілених сивиною і геть юних… Цих людей об’єднувало інше – почуття гідності. Отож, Гідність перемогла. А чи на довго?
Тарас до Руслана Показати IP 12 Листопада 2014 20:10
Гаврилюк ще дякував громадськості, може ще й вона "замовила" слово в суді? У багатьох вам, руслано подібних мислення помішано виключно на "замовленнях": якщо журналіст виграв суд - значить за нього хтось "замовив" слово, якщо написав критичну статтю, то обов'язково йому "добре заплатили". Якщо ви всім платите хабарі, то це ж не значить що всі люди беруть ці хабарі. Переважна більшість - люди чесні і благородні.
Руслані Показати IP 12 Листопада 2014 16:22
Дуже нерозумне запитання. Гаврилюк подякував за обєктивність. Це рівне тому, якби запитати: "Чому у миші хвостик шилом?".
реаліст Показати IP 12 Листопада 2014 16:26
коментар було видалено
для "поради" Показати IP 12 Листопада 2014 19:18
Згоранець і честь - два несумісні поняття, як вогонь і полумя, як вода і камінь. Низька людина. Його честь в собаки під хвостом.
Юрист Показати IP 12 Листопада 2014 22:19
У завтрашньому номері газети серед працівників "Волині" має бути і Ярослав Гаврилюк. Це перемога добра над злом, журналіста над чиновником, який випадково потрапив на крісло редактора.
спостерігач Показати IP 13 Листопада 2014 07:14
коментар було видалено
підтримую спостеріга Показати IP 13 Листопада 2014 07:38
Про Блінову. Колектив і газета будуть страждати доти, доки там буде керувати .... Вона не журналістка і ніколи нею не була. Нехай їде в Стару Вижву прибиральницею, звідки її витягнули. Партійних журналістів не буває.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus