USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Власник торгового центру, збудованого на місці «Привозу» у Луцьку, не виконав обіцянки перед фермерами і владою

17 Березня 2021 19:23
Власник землі, на якій раніше знаходився ринок «Привіз» у Луцьку, а згодом – торговий центр, не виконав обіцянки перед фермерами щодо виділення площ для подальшої їх здачі в оренду особам, що здійснюють торгівлю власною сільськогосподарською продукцією. Натомість, підприємець продав цокольну частину новозбудованого приміщення мережі супермаркетів «АТБ».

Про це йшлося 17 березня під час засідання земельної комісії у Луцькій міській раді.

Як повідомив голова профільної комісії, депутат Олександр Козлюк, коли виник конфлікт між підприємцями із «Привозу» та суб’єктом господарювання, останній заявив, що має намір виділити торговельні площі для подальшої їх здачі в оренду особам, що здійснюють торгівлю власною сільськогосподарською продукцією. При цьому у листі не йдеться про жодні гарантії з боку власника землі.

«Ви пам’ятаєте скандали, пов’язані з ринком «Привіз». До нас приходили люди, які мали там торгові місця. Під час попередньої каденції нас чітко запевнили, що 400 квадратних метрів цокольного приміщення у торговому центрі виділять для облаштування торгової площі для продажу сільськогосподарської продукції. Це пообіцяли, і тому депутати підтримали проект рішення у той час», – зазначив депутат Євген Ткачук.

Натомість, Олександр Козлюк зауважив, станом на сьогодні, на місці «Привозу» площа для торгівлі сільськогосподарською продукцією не відведена, а новозбудований об’єкт – проданий. «Ми розуміємо, що не маємо права втручатися у підприємницьку та господарську діяльність, але якщо бути такими голослівними і кидати слова на вітер для того, щоб потім об’єкт продати, то робити це тільки з такою ж умовою. Я дав доручення управлінню земельних ресурсів запросити керівника, але його, на жаль, немає в місті – він у відрядженні. Є лише представник супермаркету «АТБ», якому продали це приміщення», – додав депутат.
Так, у зв’язку відсутністю усіх сторін конфлікту, депутати прийняли рішення перенести обговорення питання на чергову комісію Луцької міської ради.

Нагадаємо, 24 лютого 2021 року на розгляд депутатів винесли проєкт рішення Про заміну сторони орендаря у зобов’язаннях за договором оренди землі на Привокзальній, 1б у місті Луцьку (площею 0,2079 га). Як звернув увагу під час інтерв’ю Волинським Новинам Луцький міський голова Ігор Поліщук, йдеться про торговий центр, який розмістився замість ринку «Привіз».

«Сьогодні є питання і щодо приміщення, розташованого на території колишнього ринку «Привіз». Дозвіл видавали на будівництво з такою умовою, що 400 квадратних метрів на цокольному поверсі відведуть для торгівлі фермерською городиною. Зараз власники подали документи на перереєстрацію земельної ділянки, та я пропонував проект рішення не підтримати. Треба зробити спільне засідання і запросити власників будівництва, щоб з’ясувати, чи виконали вони ці умови».

«Минулої каденції, здається у 2019 році, ми голосували за це питання. І одним із пунктів рішення було передбачити в цоколі будівлі приміщення для торгівлі городиною. Ринку немає, приміщення для продажу городини теж немає», – сказав він. Як зазначив керівник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, у цокольному приміщенні будівлі планують відкрити АТБ-маркет. Голова земельної комісії міськради Олександр Козлюк розказав, що представник фірми на запитання, чому не передбачено приміщення для торгівлі фермерам, нічого відповісти не зміг, вказав тільки на те, що зараз оформляється майно.

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у 2019 році торговці з луцького ринку «Привіз» неодноразово зверталися до міської ради з проханням не закривати їхні торгові місця. На цьому місці ексочільник Волинської ОДА, підприємець Олександр Башкаленко планував будувати торговий центр. Натомість Башкаленко обіцяв надати людям, які приїжджають з навколишніх сіл продавати продукцію, 400 м² для ведення торгівлі.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
123 Показати IP 17 Березня 2021 19:44
Дуже було зручно, що навіть після роботи можна було придбати домашню сг продукцію, коли звичайні ринки вже закриті. Шкода, якщо там буде просто черговий супермаркет...
Лучанин Показати IP 17 Березня 2021 20:23
Дякуємо Башкалєнко за "турботу" про нас лучан...
Покупеіь Показати IP 17 Березня 2021 20:31
Якщо відверто, то супермаркетів у Луцьку вже забагато.
Вася до Покупеіь Показати IP 18 Березня 2021 14:53
Якщо відкривать нові то незабагато, і конкуренція це добре, закриються інші.
Ольга до Покупеіь Показати IP 18 Березня 2021 16:48
Хіба багато? Мережа 7:23 із зіпсованими і простроченими товарами дійсно загадила місто.
Сергій Показати IP 17 Березня 2021 20:31
Обіцянка перед ФЕРМЕРАМИ?Так то фермери були?))) Люди які торгували своєю продукцією,робили це поруч з ринком на землі.
Янукович Показати IP 17 Березня 2021 20:33
Кінув как лохов
123 Показати IP 17 Березня 2021 20:35
Не дарма собаку на ціпок саджали
Правый Сектор до 123 Показати IP 17 Березня 2021 21:15
Можем повторить
Обіцянка чи обов "яз Показати IP 17 Березня 2021 20:37
Башкаленко нехай відповідає , він має бути наказаний , чи його бізнес. Він наплював на всіх жителів Привокзального району і прилеглих сіл?Невже так просто все йому пройде? Так само як директору першої поліклініки -Гнєтньову у якого ліфт не працює місяцями в чотириповерховій споруді. Люди глибоко поважного віку зігнуті поперек, хворі з костилями під рукою, просто недужі з останніх сил долают сходи до третього чи четвертого поверху, задихаючись. . А він сидить в теплому та затишному кабінеті і розглядає пропозиції фірм , які можуть втановити ліфт .Над чим мудрує? Чи знає про це міська рада?
Правда Показати IP 17 Березня 2021 20:44
Не виконав,то вперед,він же напевно мав договір і рішення міськради...
Карась до Правда Показати IP 18 Березня 2021 07:01
Якщо це було б прописано в договорі, то вони не мамляли: "Ми розуміємо, що не маємо права втручатися у підприємницьку та господарську діяльність", а подали до суду. Питання, як вони в міськраді землю виділяли?!
Берія Показати IP 17 Березня 2021 20:55
Башкаленка людина слова, якщо це у його силах та повноваженях - " Привіз" буде працювати.
Машиніст паровоза Показати IP 17 Березня 2021 21:41
Торгові кіоски Башкалєнка і його ординарця Смолєнга незаконно стоять з лівої сторони залізничного вокзалу ! Під знос ! Агов, муніціпали ! До роботи !
Експерт до Покупець Показати IP 17 Березня 2021 23:06
Строят эти ТЦ не потому-что бабла приносят много, а потому-что туда ходят больше, базар стал просто не популярен
Руслан Показати IP 17 Березня 2021 23:21
Башкаленка кінув людей,не переживайте це йому аукнеться,якщо не йому ,то його дітям або внукам...Не можна так кидати людей!!!
Чаклун до Руслан Показати IP 18 Березня 2021 12:44
Я на нього і всіх його нащадків вже наклав прокляття аж до сьомого коліна!
Вася Показати IP 18 Березня 2021 08:15
Класика луцьких кидків
Хамло Показати IP 18 Березня 2021 13:07
Ну хай під стінами ТЦ тепер стихійно торгують, а він хай їх ганяє. Мстя буде. А міській раді, для статус-кво, муніків туди не направляти.
Лучанин до Хамло Показати IP 18 Березня 2021 14:28
Направляти, але щоб захищали тих хто торгує перед ТЦ Дорослі, у Польщі не раз бачив тенти перед входами у ТЦ, де фермери продають свіжі овочі та фрукти. Ніхто нікого не ганяє.
Місцевий Показати IP 19 Березня 2021 07:17
Цікаво, а хтось мав сумніви, що станеться саме так? Все було завчасно зрозуміло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus