USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Власників домашніх тварин у Луцьку застерігають щодо сказу

8 Грудня 2015 09:35
Реєструвати домашніх тварин та вакцинувати їх закликають у КП «Ласка», оскільки цього року зафіксували вже три випадки сказу.

Про це йшлося під час оперативної наради Луцького міського голови 8 грудня.

Керівник КП «Ласка» Дана Новарчук зробила оголошення з закликом до власників домашніх тварин. Лучан закликають реєструвати та вакцинувати домашніх тварин, адже цього року вже зафіксований третій випадок сказу серед домашніх улюбленців у Луцьку. Ситуація не змінюється через безвідповідальне ставлення власників. Вона наголосила, що швидко відреагувати та забрати хвору тварину означає врятувати людське життя. Водночас більшість власників на слова про необхідність вакцинації тварин від сказу не реагують. Зі слів Дани Новарчук, хвороба є не надуманою, а страшною та невиліковною – спочатку людина поводиться агресивно, згодом з’являється слиновиділення, а потім людина впадає в кому та помирає. Отже, власників тварин просять відповідально поставитися до прохань щодо вакцинації.

Важливо знати, що безпритульна тварина, побачивши скажену лисицю чи щура, втікає від них, натомість домашня тварина починає захищати господаря, вступає у бій та заражається. Єдиним захистом є вакцинація. В жодному разі, побачивши таку тварину, не потрібно намагатися її прогнати самотужки чи допомогти їй. Керівник КП «Ласка» закликала телефонувати у таких випадках за цілодобовим номером 095 00 22 810, щоб працівники могли оперативно забрати таку тварину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тома Показати IP 8 Грудня 2015 10:15
Дана , зроби спочатку бездомним а потім домашнім . Слабо ?
Катерина до Тома Показати IP 9 Грудня 2015 10:01
цікаво, чи усі собаки у КП "Ласка" мають прививки від сказу(?) Сказу на вулицях міств не буде тоді, на вулицях не буде безпритульних собак. Які СКАЖЕНІ ЛИСИЦІ на вулицях Луцька?)))))
ВОВК Показати IP 8 Грудня 2015 20:52
ТО ТО я бачу яйценюк агресивний і плюється мабуть пес вкусив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus