USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Власники суден, які блокували Керченську протоку, мають бізнес в Україні, – ЗМІ

11 Грудня 2018 08:29
Власники суден, які блокували прохід українських кораблів у Керченській протоці, ведуть бізнес в Україні

Про це йдеться в розслідуванні InformNapalm.

У блокуванні кораблів брали участь танкер «Neyma», а також буксири «Швидкий», «Гандвік» та «Ельтиген». Всі судна належать компанії «Ювас-Транс». Засновниками цієї фірми є Ярослав Анатолійович Народицький (65%), Анатолій Леонідович Народицький (25%) і Олег Володимирович Васенко (10%). Всі троє проживають в Керчі.

Народицькі також є засновниками багатьох фірм в Росії та Україні.

InformNapalm зазначає, що «Юванс-Транс» займається контрабандою, систематично порушує санкційний режим щодо Криму.

Так, у жовтні минулого року танкер цієї компанії був обстріляний береговою охороною Лівії за контрабанду пального. Крім того, 2015 року судно Народицьких було затримано російськими прикордонниками – танкер був скупником і продавцем нелегального палива у відкритому морі. Як пояснив Анатолій Народицький російським ЗМІ, такою схемою він користувався для обходу санкцій проти Криму.

При цьому Народицькі ведуть бізнес з компаніями з Євросоюзу, використовуючи для цього свої українські фірми. Також на Ярослава Народицького зареєстрована компанія у Шотландії з мільйонним оборотом і в установчих документах він вказує себе як громадянин України.

InformNapalm зазначає, що Народицькі та їхні спільники не перебувають у санкційних списках України, про гучні судові рішення щодо їхніх компаній згадок також немає.

«Контрабанда, систематичне порушення законів України та міжнародного права, можливе ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі, підозра на подвійне громадянство, організація злочинної мережі і вишенька на тортик – недавнє блокування українських військових кораблів. І це тільки те, що команда InformNapalm змогла знайти, закинувши лопату в землю на півштика», – йдеться в розслідуванні.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь». Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем «Дон». Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили до СІЗО у Москві. Всіх їх звинувачують у начебто незаконному перетині російського кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
укринець Показати IP 11 Грудня 2018 14:15
потрібно негайно забрати бізнес як часткову компнесацію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus