USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Вода змиває луцьку п’ятиповерхівку. ФОТО

21 Березня 2013 15:32
Фундамент будинку на вулиці Січовій, 1 руйнується, а працівники ЖКП №7 час від часу відкачують воду.

Так, за словами мешканців, підвали п’ятиповерхівки вже понад 10 років перебувають в аварійному стані. Іноді рівень води сягає півметра, працівники ЖКП час від часу відкачують воду, беруть її для аналізу, щоб встановити причину затоплення, проте пояснити чому воно відбувається, не можуть. Існує версія про ґрунтові води. Воду з підвалів викачували 19 березня, проте приміщення досі затоплені.



Наразі пересуватися підвальними приміщеннями можна лише по дошках. Частина приміщень досі недоступна.



Помітно, що від вологи стіни підвалу руйнуються.



У під’їздах через грибок постійно облущується штукатурка.



Мешканці непокояться, що їхній дім може спіткати доля будинку на Рівненській 109.

«Багаторазові колективні звернення до міської влади не дали результату. Щоразу нам відповідають, вигадуючи лише відмовки», - говорить мешканка п’ятиповерхівки.

«Я мешкаю у цьому будинку понад 20 років, і проблеми із вологістю були завжди. У підвалах віддавна нічого не зберігаю. Через плісняву на стінах неодноразово доводилось робити ремонти, звісно, за власний рахунок. А усе тому, що навесні та восени вони постійно затоплюються, у квартирі від вологи утворюється грибок. Заходячи до підвалу, людина по коліна провалюється у воду. Ми неодноразово зверталися до начальника ЖКП №7 Миколи Гарбарчука, але уся допомога зводиться до того, що періодично воду відкачують насосом. Жодних ремонтів підвальних приміщень не проводили», - розповідає мешканка першого поверху.

Прибудинкова територія виглядає занедбаною - сніг не прибирають, а дороги вкриті глибокими ямами.




«Неприбраний сніг тане, і вода стікає до підвалів. Це знову спричинить проблему», - говорять мешканці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Михайло Показати IP 21 Березня 2013 17:28
На Київському майдані, 11 теж саме!
читав і плакав Показати IP 21 Березня 2013 20:51
Я довго жив у цьому будинку з дня здачі його в експлуатацію. Він був зданий в листопаді 1975 року і збудований на місці двох знесених теремнівських садиб, біля яких були колодязі з потужними джерелами. Памятаю, в перший же місяць (грудень) там було 80 см води, кожного тижня збирали консиліуми спеціалістів і всі розводили руками. Але, Богу дякувати, стоїть вже 38 років. Та до пори жбан воду носить. Таке ж становище було з паралельним до нього будинком (Відродження, 18, "Наш Край"). Замовником цього будинку був елкктроапаратний завод. Скільки там бетону поклали в перші роки, знає лише сам Бог. Будинки здавались одночасно і мали однакові проблеми. Співчуваю жителям.
Юра Показати IP 21 Березня 2013 21:57
Але нашим мужновладцям, абсолютно все одно, на наші людські проблеми...
Бумажка до Юра Показати IP 22 Березня 2013 09:41
Але чому тоді власники приватних будинків мають свої проблеми самі вирішувати??? Давайте вже щось міняти тоді, ні? Вам так не здається??? Отримали "на халяву" ті квартири і тепер руйнується-ВКЛАДАЙТЕ ГРОШІ САМОСТІЙНО, ЖЕКИ РОЗІГНАТИ ВСІ ТОДІ, БО ВОНИ НЕ ПОТРІБНІ!!! Навіщо тоді цей весь сир-бор? Напр.,:якщо у власника приватної будівлі в дворі щось сталося чи будівлю підтопило,підвал чи що-так ніхто про це не трубить!!! При чому ці люди будувалися самостійно в той момент,коли "Ви на халяву" отримували держ. майно!!! Трохи треба на це вже з ін. боку дивитися,надоїло це! Значить не платіть за послуги ЖЕКів, розганяйет їх, приватизовуйтеся, міняйте,продавайте робіть щось, а ле в країні дітей Ви погляньте с-ки хворих, безнадійно при чому, а Ви "трубите" про такі речі..., тут на людей хворих нема коштів...
житель до Бумажка Показати IP 22 Березня 2013 14:18
Про що Ви говорите, не так давно зняв я квартиру,до цього жив у батьків в будинку, минулої п'ятниці двір замело десь на пів метра, у нашому підїзді живе кілька здоровиж мужиків, які ніде не працюють, в вечері приїхав з роботи - ніхто палець об палець не вдарив, ходили по пояс в снігу, а лопати в руки ніхто не взяв. Повідкидав до ночі в п'ятницю, потім в суботу те що за ніч намело, з "сусідів" так ніхто і не допоміг. А ви за таке говорите :-)
Лучанин Показати IP 22 Березня 2013 02:21
Блін живу в цьому домі. чесно ситуація не з кращих, на фото то одне а вживу це інше.... аж страшно вертатися до дому....
Свободу Попугаям! Показати IP 22 Березня 2013 21:11
Да таких домов в городе множество! Вот бы журики поснимали все - можно было бы нашему мэрчку и иже с ним в подарок фотоальбом сделать "пакращення в Луцке"! А вы, уважаемые автора, идите, снимайте, пишите о таком. Вед это ваша основная работа, разве нет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus