USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Водій міжміського автобуса змушував двох дітей здати пільгові квитки

16 Січня 2017 19:00
Водій автобуса, що їде за маршрутом Луцьк-Линів, змушував двох підлітків - 12 та 11 років - здати два дитячі квитки, придбані у касі Луцької автостанції по посвідченнях багатодітної родини. Натомість вимагав у дітей, аби ті заплатили йому на руки половину вартості квитка.

Про це у Фейсбук написала лучанка Ольга Пиньковська.

Зі слів жінки, інцидент трапився 13 січня 2017 року. У разі відмови водій, як повідомила Ольга Пиньковська, погрожував висадити дітей.

Лучанка пише, що водій повідомив, буцімто це вимоги власника автобуса.

«Водій скористався тим, що інші маршрути цього напрямку скасовані через нерозчищену ділянку дороги, іншого виходу, як їхати за маршрутом Луцьк-Линів немає, та просто шантажував дітей, погрожуючи висадити. Також пояснив, що йому глибоко байдуже, які права мають діти, оскільки обласна рада не відшкодовує вартість проїзду пільговиків. Цим самим він наніс моральну шкоду дітям, вони важко переживали цю подію. Крім того водій пояснив, що йому не потрібні квитки, придбані у касі автостанції. Однак, як відшкодовувати шкоду при травмах під час руху, якщо квитка не буде», - наголошує пані Ольга.
Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини, начальник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка, вже другий рік немає фінансування на компенсацію перевізникам за перевезення пільгових категорій. Відтак, зі слів чиновника, управління соцзахисту не укладає договорів з підприємцями на такі перевезення.

«Але зауважу, що перевізники безплатно возять воїнів АТО і членів сімей загиблих. Є й такі водії, які возять багато інші пільгових категорій. Але є і ті, хто не возить», - додав Іван Мирка.

У департаменті соціальної політики підтвердили відсутність фінансування, однак наголосили, що право на пільгове перевезення ніхто не відміняв.

«Торік коштів не було на пільгові перевезення. Немає й цього року. Ситуація складна. Подекуди фінансування беруть на себе місцеві органи влади. Втім, право на пільгове перевезення діти мають, його ніхто не відміняв», - наголошує спеціаліст департаменту Тетяна Кондратюк. Та додає, що подібні випадки непоодинокі, але вони не мають вплив на перевізників.

Хоча перевізники й можуть обмежити надання пільгових послуг, але вони не мають права повністю відмовитися перевозити пільговиків, запевняє заступник начальника департаменту інфраструктури Волинської ОДА Наталія Остапович.

«Якщо не відбувається відшкодування, то водії роблять розрахунок збитків, і у автобусах вивішують оголошення про обмежену кількість людей, які можуть скористатися послугами за один рейс», - пояснює посадовець.

Та рекомендує волинянам у подібних неприємних випадках звертатися в департамент із заявою, аби індивідуально розібратися з проблемою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Пільговик Показати IP 16 Січня 2017 19:30
Я думаю що це не перший інседент з цим потрібно розібратися і поставити тих автобусніків на своє місце
Лучанин до Пільговик Показати IP 16 Січня 2017 22:43
А хіба діти,в яких є пільги,винуваті,що перевізникам не компенсують витрати за пільговиків?До чого тут пільгові категорії?Нехай водії звертаються до Волинської ОДА щоб вони повернули витрати!Держава пільги встановила,а от кошти за пільгові категорії не виділила!КРАСОТА!МАРАЗМ!Нема шо сказати!
Фокс В.М. Показати IP 16 Січня 2017 20:22
Немає фінансування на пільгові перевезення , подавайте до суду на тих хто приймає бюджет і приймає закони ! А не показуй своє " Я " з такою категорією пасажирів яким законом надані пільги !!!
Перехожий Показати IP 16 Січня 2017 20:24
Є водії автобусів які не хочуть, щоб пасажири брали квитки. Це стосується не тільки пільговиків. Водії беруть гроші собі. А потім роблять розрахунки і доказують,що перевезення збиткові і тре піднімати плату за проїзд.
Я Показати IP 16 Січня 2017 21:41
Держава приймає пільгові закони, а потім перекладає пільгове перевезення пасажирів на власників автобусів. Якось це не так як має бути...
Бабаян Показати IP 16 Січня 2017 22:21
Хай маршрутчики відрегулюють дизельні апаратури на своїх чортопхайках, тоді на солярі можна економити тисячі гривень. Бо в них що не прогазовка - хмари чорного солярисного перегару. А ви, пасажири,- башляйте за їхній пофігізм.
Юра до Бабаян Показати IP 17 Січня 2017 00:48
Я думаю, що вони це давно зробили. А чорний дим від нашої супер якісного дизельного палива.
Дизель до Юра Показати IP 17 Січня 2017 11:04
Ви, мабуть, не володієте питанням роботи дизельної апаратури, а на нашій солярі і поляки себе добре почувають.
Ольга Пиньковська Показати IP 17 Січня 2017 00:04
Я написала про цей випадок, тому. що це мої діти. я їхала з ними та однорічною дитиною, але про те, що з дітьми є хтось дорослий водій не знав. Як мали почувати себе діти, якби їхали самі. Адже дорогу назад вони завжди оплачували на 2\3, як вимагав водій. Якби не важливість поїздки, я б взагалі вийшла. А знаєте Ви, що посвідчення багатодітної родини, видані в нашій області, мають силу у інших областях. Скільки моя донька їздила на музичні конкурси. жодного разу проблем не було.
ВВ Показати IP 17 Січня 2017 00:26
Правильно, діти тут не винні. А щоб і надалі небуло таких випадків то хай держава хто у неї заробив пільги на проїзд дасть грошову адресну допомогу, хто заплатить за проїзд, а хтось і хліба купить,або морозива. Пані Ольга написала за дії водія, хотілося запитати у неї,а чому ненаписала до дорожної служби чому непочищені дороги? До автостанції чому випустили в рейс той автобус якщо як вона каже рейси були відміненні узвязку з нечищеними дорогами? І квиточка дітям продали а недали. Свою винагороду за квиточка вони отримали. А водій вези безоплатно,хоча навідміну від них водій попросив заплатити половину вартості. Бо внього також є діти яких у луцьких школах 1-4 класах хочуть відмовити від безоплатного харчування. Поставте себе пані Ольго на місце водіїв і повезіть людей нечищеною дорогою,слизькою, з ямами в коліна. Заправте по 23гривні за літр.поремонтуйте за космічні ціни,податки заплатіть, і кредит погасіть за той автобус,бо він коштує біля двох мільйонів.Ато у всіх бідах винні водії. Писаки пишуть що маршрутки димлять ,ще щось там.Хіба то не Ви жуйки ліпите, сидіння обмальовуєте,штори обписуєте та інше? А, та це ж водій. А нарахунок що димить,тормоза пищать .Водії соляру самі певно виготовляють, та запчастини. Автобуси вітчизняного виробництва,що зробили тим і їздим
Бабаян до ВВ Показати IP 17 Січня 2017 10:34
Алілуя! Мені аж розвиднілось! Як же ви,бідолашечки наші, виживаєте? Як жеж над вами всі знущаються - просто пора подавати в європейський суд з прав людини! В світі існує змова проти маршрутчиків! Я в свою машину ллю солярку з колонки на заправці і машина не димить, а якась невідома вража сила добавляє в соляру невідому присадку, що активується саме в маршрутці і заставляє її диміти! І при цьому ця ж солярка якимось невідомим чином потрапляє на чохли сидінь, забруднюючи їх. Маршрутчик, як Попелюшка, вночі пере їх, сушить - а на вечір вони (чохли) знов засмальцовані! Якщо вам так важко жити, давайте я домовлюсь на будівництві - своїх 200 грн. в день будете мати гарантовано!
До Бабаян до Бабаян Показати IP 17 Січня 2017 13:09
Шановний якщо так добре заробляють водії маршруток ,то попробуйте і Ви того хліба. Вокантних місць водіїв автобусів в ЛЕП дуже багато,і будете заробляти і Ви більше.Чогось мало бажаючих,певно є причини. Звичайно краще соціалку оформити,і ніде непрацювати, тоже варіант, А дизпаливо заправляєте Ви де? Тому що вся вона замерзала при мінус пятнадцять. От хоч раз замерзли Ви у полі разом з пасажирами,то неписалиб маячні.
Бабаян до До Бабаян Показати IP 17 Січня 2017 17:24
Ваш коментар зайвий раз підтверджує - не вміють українці якісно ПРАЦЮВАТИ. А от плакатись і жаліти себе - напевно чемпіони світу. Для того, щоб соляра не замерзала - існує безліч засобів (від електропідігрівачів магістралі, забору та фільтра до хімзасобів). Так, вони коштують грошей, але це називається "інвестиція". Вам же наплювати як на власне життя і здоров"я, так і на життя пасажира. Вижати по-максимуму, вклавши мінімум - девіз наших перевізників. І не шкодую я їх нікрапельки. Вчиться працювати якісно - то й буде Вам щастя.
Пиньковська Ольга Показати IP 17 Січня 2017 01:15
Ще питання: яким чином власники автобусів виграють тендери на перевезення,якщо не виконують своїх зобов"язань; і чому так невигідно водіям коли пасажири беруть квитки в касах?? Невже приховати прибутки? Не було б вигідно, не їздили б. Сім років водії міського маршруту №1 розповідали пасажирам, що це вкрай невигідний маршрут, однак коли тендер цього року виграв інший підприємець, був великий скандал із судами, підбурюванням пасажирів йти до будівлі суду. Але автобусів не вистачало, до речі не вистачає і цього року, водії з'їжджали з маршруту, не зупинялися дітям на зупинках, гралися в перегони з водіями попутних маршрутів.
Анонім Показати IP 17 Січня 2017 10:56
І ще одне питання Невже для влади секрет, що на маршрутках не видають квитки і майже вся готівка осідає в кишенях водіїв. Невже для влади секрет, що як правило усі ці перевізники не сплачують податки. І треба мати совість , не сплачуючи податки ще й вимагати компенсації за перевезення пільговиків. Адже компенсація за той квиток становить якихось 20-50грн. А за той же рейс водій кладе собі у кишеню суму мінімум 10 раз більшу.
прохожий Показати IP 17 Січня 2017 20:56
Я звертаюсь до фікса, бо фокс це почесно. Звертатись до суду, мусять ті хто володіє автобусами. А це не справа пільговиків .Пільговик має показатьи пільговій документ і їхати по пільгах. А якщо держава не погашає кошти, то ви автобусникі і судіться з державою, або ставте транспорт на прикол. Попереджуйте за певний термін, бастуйте добивайтесь, судіться. Прапор вам в руки . А то розвякались, що вам не вигідно і в збиток працюєте. Ставте валідатори і показуйте що ви дійсно в збитку.А то паривикли приховувати прибутки.
Вв до Бабаян Показати IP 18 Січня 2017 01:30
Мій коментар підкреслює те, що дизпаливо зимове по 23 гривні,має бути зимове, що за дороги платяться не малі податки вони мають бути без ям у коліна, почищені від снігу посипані хочби піском, бо не тільки автобуси їздять по них, лікування у лікарнях у нас безплатне закон каже ,то і має бути безплатним, пільгове перевезення має відшкодовуватись ,то і має відшкодовуватись або краще виплачуватися адресна доплата. А якщо для вас біля двох мільйонів за один автобус малий вклад , то Ви точно неїздите тими автобусами. І як у Вас губа повертається таке казати що водіям та перевізникам наплювти на життя пасажирів? Кожний судить по собі.
Бабаян до Вв до Бабаян Показати IP 18 Січня 2017 09:53
Свого часу наша організація надавала послуги з ремонту рухомого складу перевізників. І я чудово знаю з середини всю цю кухню. Ви тоді дістали всіх своєю жадібністю і небажанням вкладати кошти в свої машини. Тому не разказуйте тут байок, які ви всі нещасні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus