USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Водій рожищенської маршрутки пояснив, чому висадив дитину з інвалідністю

10 Серпня 2018 20:01
У департаменті інфраструктури і туризму Волинської ОДА відбулася зустріч перевізника, який працює за маршрутом "Луцьк-Дубище", з мамою Арсена Васєчка для вирішення конфлікту, який виник, повідомляє Під прицілом.

Нагадаємо: днями у соцмережі з′явилася інформація про те, що водій вигнав із автобуса хлопчика, який із народження має інвалідність, та його супровідника. Як з′ясувалося, супровідник хлопчика, відповідно до законодавства, не мала права їхати безплатно. Про це розповіла заступниця директора департаменту інфраструктури та туризму - начальниця управління транспорту та інфраструктури ОДА Наталія Остапкович.

Із її слів, відповідно до ст. 38 закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", діти-інваліди із одним супровідником мають право на безплатний проїзд лише у міському транспорті, а в іншому транспорті – приміському і міжміському – 50 %-знижку з 1 жовтня до 15 травня. Тобто супровідник хлопчика мусив сплатити повну вартість за проїзд.

До того ж, з′ясувалося, що в посвідченні як супровідник був вказаний батько хлопчика, а на той момент із хлопчиком їхала його тітка. Навколо цього і розгорівся скандал, адже жінка відмовилася платити і доводила, що може їхати безплатно. Водій, відповідно, доводив протилежне.

Перевізник відсторонив водія маршрутки від виконання обов′язків до з′ясування обставин конфлікту і був готовий його звільнити. Проте на сьогодні мама хлопчика не має претензій ані до водія, ані до перевізника, адже сама не знала про зміни в законодавстві, тому була впевнена у свої правоті. Жінка лише попросила перевізника провести роз′яснювальну роботу з водіями, щоби вони були лояльнішими до пасажирів. А також запропонувала розмістити у транспорті витяги із законодавства.

Мамі рекомендували у подібних випадках краще заплатити за проїзд, а вже потім вирішувати питання, щоби не травмувати дитину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 10 Серпня 2018 21:11
неправда. згідно ст.38-1 Закону Інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда або дитину-інваліда), мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім метрополітену і таксі), а також всіма видами приміського транспорту. Тобто у приміському транспорті особа, яка супроводжує дитину-інваліда, має право безкоштовного проїзду. І не має значення, тітка це чи зовсім стороння людина, бо законом не встановлено жодних обмежень щодо особи, яка супроводжує дитину-інваліда
Ольга Показати IP 10 Серпня 2018 22:17
Чому ж держава,видавши закон про пільги,не забезпечує Їх,а кинула все на перевізника,який за власний кошт купив автобус,за власний кошт його заправляє та ремонтує,сплачує податки і має безкоштовно возити всіх пільговиків.То чому ж наша держава,яка так дбає про добробут людей та їх соціальну захищеність,не купить соціальні автобуси для обслуговування ВСІХ пільгових категорій населення? Нехай поставлять їх на баланс державних структур - громад, адміністрацій і т.д.,і ніхто нікого не буде висаджувати,скандалити і тому подібне .Кожен буде робити свою роботу і я думаю всі будуть задоволені (особливо пільговики)
Анонім до Ольга Показати IP 11 Серпня 2018 09:58
тому, що не вистачає людей, які б виробили Вам на пільги.І хто дасть гроші на ті автобуси?Так сталося, що я їхав тролейбусом від залізничного вокзалу до майдану Злуки. З вісьми людей, що зайшли в тролейбус платив тільки я, ситуація мене зацікавила і я став рахувати , скільки людей зайшло в тролейбус, скільки взяло квитки. Так от з 38 пасажирів - тільки 8 було без пільг.59
скептик до Ольга Показати IP 11 Серпня 2018 22:43
а тому що ви як і багато інших підприємців на обліковуєте і приховуєте свої доходи, сплачуєте мінімальні податки і внески. тому і не вистачає коштів ні на пільги, ні на соціальне забезпечення. от держава на вас хитрож"пих і поклала обовязок возити пільговиків за ваш рахунок
Володя Показати IP 10 Серпня 2018 22:27
Куди котиться цей світ??!!! Шановні працівники Волинської ОДА, невже вам лінь підняти свою вельмишановну дупу до полички із законодавчими актами?? Мали хочаб совість та вибачились перед дитиною та людиною, яка її супроводжувала. Закон чітко передбачає категорії пільговиків, по-друге, в жодній маршрутів на Рожище немає оголошень про пільговиків, майте хоч трішки поваги до людей!!! А також посвідчення для таких категорій дітей видані по всій області лише на одного з батьків, тоді усунуте свій недолік в роботі та видавайте посвідчення на дитину, а хто її супроводжує- це вже значення не має!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus