USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Водіїв автобусів змусять частіше їсти і відпочивати

20 Вересня 2011 15:19
В Україні впровадять тахографи на міжміських автобусних маршрутах з червня 2012 року.
Про це йдеться в повідомленні Мінінфраструктури, – пише Сегодня.
У Міністерстві введення тахографів пропонують здійснювати поступово: з 1 червня 2012 воно почнеться на маршрутах протяжністю від 150 до 500 кілометрів, а з 1 червня 2013 року – від 50 до 150 кілометрів.
Міністерство також має намір ввести тахографи на автобусах, що використовуються для нерегулярних та регулярних спеціальних пасажирських перевезень, і на вантажних автомобілях масою більше 3,5 тонни.
Ці пропозиції містить проект наказу про зміни до положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів.
Документ обґрунтовує нормативи режимів праці та відпочинку водіїв згідно з міжнародними угодами, до яких приєдналася Україна.
Після керування транспортним засобом протягом 4 годин водій повинен зробити перерву для відпочинку та харчування тривалістю не менше 45 хвилин, якщо не настає період міжзмінного відпочинку.
Ця перерва може бути замінена перервами тривалістю не менше 15 хвилин кожна, розподіленими на період керування транспортним засобом.
У Міністерстві вважають, що прийняття запропонованого проекту наказу сприятиме зменшенню кількості ДТП і тяжкості їх наслідків через причини перевтоми водіїв при перевезеннях в режимі нерегулярних, регулярних спеціальних та регулярних пасажирських перевезень на міжміських автобусних маршрутах.
Нагадаємо, в липні Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про обов'язкове використання тахографів в автомобілях, що здійснюють міжнародні перевезення.
Довідково:
Тахограф – це автоматичний бортовий технічний прилад, призначений для безперервної індикації та реєстрації швидкості руху, пробігу, періодів праці та відпочинку водія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus