USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Водохреще на Теремнівських ставках

19 Січня 2015 14:09
Настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму у луцькому мікрорайоні Теремне, секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук каже, що традиція їхньої парафії освячувати воду на Теремнівських ставках нараховує понад двадцять років, - пише Слово Волині.

Отож, 19 січня у Свято-Хрестовоздвиженському храмі о 6 ранку почалась Божественна Літургія. У цей день у храм прийшло багато людей. Частина парафіян прибула відразу на Теремнівський ставок, де об 11 ранку відбувся чин Великого освячення води.

Хресним ходом, з хоругвами парафіяни ішли від храму до ставка. Тут самодіяльні митці з місцевого будинку культури зустріли їх хлібом-сіллю. Звучали колядки та вітальні слова. Після - всі пішли до ставка, де протоієрей Миколай Бондарук освятив воду в чаші, великій бочці, та у банках та відерцях людей.

Потім вишикувалась величезна черга, щоб зануритись у воду.


Зауважимо, православні християни 19 січня святкують Хрещення Господа.

День Водохреща ще називають Богоявленням, тому що в момент хрещення Ісуса Христа в Йордані Бог явився в трьох Своїх іпостасях - Отця, Сина і Святого Духа.

Хрещення Господнє або Богоявлення, яке Православна церква відзначає 19 січня, це найдавніше свято християн. Його відзначали ще апостоли Ісуса Христа. У чотирьох Євангеліях сказано, що в день Хрещення Господнього Бог приходить, щоб показати людям Світло Неприступне.

Коли Ісусу Христу виповнилося тридцять років, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя на річці Йордан. Християнські перекази розповідають, що коли Син Божий виходив із води, небеса розкрилися, і в цю саму мить на плече його опустився голуб. Це був Святий Дух. Звідси й пішла традиція хрещення у воді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іуда Показати IP 19 Січня 2015 14:19
коментар було видалено
вірянин до Іуда Показати IP 19 Січня 2015 14:26
О то через такі висловлювання і Україна роз'єднана! Вже у свято не писали б такого!!!
анонімус Показати IP 19 Січня 2015 15:06
отара

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus