USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кубкова битва у Луцьку: «Верес» за неймовірної підтримки поступився «Зорі». Фоторепортаж

3 Березня 2021 19:40
На луцький «Авангард» нарешті повернувся футбол, та ще й з уболівальниками. Проте грала сьогодні не «Волинь», а її одвічний суперник - рівненський «Верес». Стадіон у Млинові не підходив за критеріями для чвертьфіналу Кубка України, тож рівняни обирали між Луцьком та Львовом, і перевагу надали обласному центру Волині.

Тож «Верес» приймав сьогодні у Луцьку луганську «Зорю». Останні нині на ходу, адже перед кубковою грою встигли провести три матчі в чемпіонаті та всі виграти. Нещодавно вони перемогли чемпіона України - донецький «Шахтар», забивши гол на останніх секундах (0:1). Натомість рівняни у цьому сезоні ще не мали офіційних ігор, а їхній останній контрольний матч на зборах закінчився бійкою. Тож навіть фінальна репетиція перед важливим протистоянням була невдалою.

Щодо Кубку України, то в останньому матчі 2020 року «Зоря» мінімально здолала «Десну» (1:0), а «Верес» переміг прем’єрліговий «Маріуполь» (1:0).

«Ми гратимемо для вас і гратимемо всім серцем» - саме такі слова звучали у фінальній серії серіалу «Футболіст», який знімає блогер, футболіст «Вереса» Дмитро Поворознюк. Рівненські вболівальники повірили і, незважаючи на будній день та не надто зручний час початку гри (14.00), заполонили «Авангард».
Матч почався нетрадиційно, адже перед тим Українська асоціація вручила нагороди. Коуч «Зорі» Віктор Скрипник став найкращим тренером минулого сезону, нападник «Зорі» Шахаб Захеді, який минулого сезону виступав за «Олімпік», потрапив до символічної збірної, а нагороду за найкращий гол отримав хавбек «Вереса» Геннадій Пасіч.
Перший момент у матчі створили гравці луганської команди – Луньов протягнув м’яч та бив з гострого кута, але його заблокував захисник.
А на 17 хвилині після невдалого вибивання Юрченко у карному майданчику «Зорі» не за правилами зіграв проти Дахновського, і арбітр вказав на точку. Вирок взявся виконувати капітан «Вереса» Шестаков, розвівши Васіля та м’яч по різних кутах та порадувавши вболівальників – 1:0.
«Верес» радів недовго. На 25 хвилині Юрченко навісив зі штрафного, Когут невдало зіграв на виході, а Іванісеня був першим на добиванні – 1:1.
Через десять хвилин рівняни вибігали в класну контратаку, яку завершував Гегедош, однак класним обвідним ударом нападник влучив в штангу. Тож перший тайм завершився нічиєю.

Через шість хвилин від початку другої половини зустрічі «Верес» знову забив, але арбітр зафіксував офсайд у Шестакова. Але, як показав повтор, положення поза грою було доволі сумнівним.
До другого голу «Зорі» в арбітрів питань не було. На 59 хвилині Кочергін неквапливо обіграв двох суперників, змістився з флангу та пробив прямісінько у кут – Когут не зреагував, і луганці вийшли вперед – 2:1.

Після пропущеного голу номінальні господарі побігли відіграватися. Спочатку з гострого кута бив Гегедош – воротар на місці. Також нічим завершилася серія ударів у ворота «Зорі».

Крапку у матчі міг ставити Юрченко, але не зумів влучити по м’ячу після прострілу партнера.

Рівняни не хотіли здаватися – Шестаков намагався забити бразильський гол через себе, а Сергійчук пробив зовсім невдало. Час невпинно стікав, на 75 хвилині завдання зрівняти рахунок для «Вереса» ще більше ускладнилося – арбітр продемонстрував другу жовту картку Панасенку, видаливши його з поля.
Після цього моменти мала лише «Зоря», але Когут впорався і з ударом Юрченка зі штрафного, і з сильним пострілом Шахаба.
Наприкінці матчу на авансцену вийшов чорний сектор вболівальників «Вереса», який запалив піротехніку та задимів увесь стадіон. Проте так фанати лише заважали своїй команді, яка все ж намагалася здобути позитивний результат.
У підсумку свисток арбітра зафіксував переможні 1:2 для «Зорі», тож луганці крокують у півфінал Кубка України.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Фан Показати IP 3 Березня 2021 21:33
Фоточки - мощь!!! Дякую автору за емоції!)
Був присутній Показати IP 3 Березня 2021 23:24
Гра супер, фото дійсно передають все, що відбувалося на полі
Луцьк Показати IP 4 Березня 2021 08:05
Верес- молодці. Волинь-беріть приклад
Луцьк Показати IP 4 Березня 2021 08:51
Браво Верес. Волинь беріть приклад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus