USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вогняні дощі: коли і як волинянам спостерігати зорепади у серпні 2022

30 Липня 2022 20:39
У період із червневого сонцестояння до вересневого рівнодення волиняни мають змогу спостерігати на нічному небі десятки метеорних потоків, у тому числі знамениті Персеїди.

Інформаційне агентство Волинські Новини підкаже астролюбителям та просто поціновувачам прекрасних небесних явищ, у який день найкраще спостерігати кожен із серпневих зорепадів.

13 серпня: Персеїди

Період активності цього зорепаду – з 17 липня по 24 серпня.

Сузір’я: Персей

Пік найпопулярнішого метеорного потоку у Північній півкулі – Персеїди, слід спостерігати 13 серпня. Під час найбільшої активності Персеїд можна побачити до 100 метеорів на годину.

На жаль, у 2022 році умови для спостереження будуть далекі від ідеальних – у всьому винен повний Місяць (видимість диска – 95%). Проте, метеори Персеїд бувають настільки яскравими, що їх можна розгледіти незважаючи на яскраве світло Місяця. Щоб побачити максимальну кількість «падаючих зірок», спробуйте звернути погляд убік від радіанта, що у сузір’ї Персея.

18 серпня: Каппа-Цигніди

Період активності: 3-25 серпня

Сузір’я: Лебідь

Інтенсивність цього метеорного потоку – 3 метеори на годину. Каппа-Цигніди (κ-Цигніди) були особливо активні у 2007 році та у 2014 році. Однак у 2022 році, найімовірніше, буде видно не більше трьох метеорів на годину. Пік потоку очікується 18 серпня. У цей день освітленість Місяця становитиме 54%. У Північній півкулі радіант зорепаду буде видимим у небі протягом усієї ночі. У Південній півкулі він буде або низько над горизонтом, або за ним.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus