USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Володимир-волинські ФАПи отримали медобладнання та сумки

4 Травня 2018 17:57
Працівники ФАПів Володимир-Волинського району отримали медичні сумки, сухожарові шафи, холодильники, шафи для зберігання ліків, глюкометр, тонометр та інші важливі речі. Офіційна передача устаткування відбулася 3-го травня у приміщення територіального медичного об’єднання, пише БУГ.

“Це обладнання розраховане на всі ФАПи нашого району. В нас їх є 52, але тепер ми маємо ще 53-й, який долучився до Оваднівської ОТГ ( ФАП старостинського округу Гайки – ред.). Не можна сказати, що обладнання було закуплене на всі ФАПи однакове, тому що ми враховували індивідуальні потреби.

В одних є сухожарова шафа, а немає холодильника і так далі. Кожен ФАП отримає щось нове, те що буде допомагати працювати і для пацієнтів буде краща якість надання допомоги,” – розповіла Катерина Чубок, заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГОРОХІВСЬКИМ ЛІКАРЯМ ПЕРЕДАЛИ СУМКИ ФЕЛЬДШЕРА ТА ЛІКИ

Все це закуплялося відповідно до переліку потреб для роботи у медичних пунктах. Загальна вартість медичного приладдя – 312 тисячі гривень. Ці кошти виділили торік з держбюджету за пропозицією депутата Верховної Ради Ігоря Гузя.

“Підтримав нову медичну реформу в парламенті з кількох причин. У ній закладена конкурентність. Досі людей обстежував дільничний лікар, якого людина не обирала. Гроші тепер йдуть за пацієнтами на конкретні медичині установи, а це – і пропорційне збільшення зарплати, нове обладнання за державні гроші. Люди завжди будуть обирати кращі умови для обслуговування і це – нормально. Бачу ваш скептицизм, але повернення назад не буде. Треба шукати інструменти і щось змінювати. Радянська система охорони здоров’я, до якої багато хто звик, так далі не може діяти», – сказав Ігор Гузь під час зустрічі із працівниками ФАПів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus