USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Володимир-Волинський вперше долучився до «Велодня».ФОТО

30 Травня 2015 21:00
Близько ста прихильників двоколісного транспорту згуртувала всеукраїнська акція «Велодень»у Володимирі-Волинському. Цього року місто вперше долучилося до велоакції. Досі велопробіги на Волині відбувались відбувались у Луцьку та Ковелі. Про це повідомляє Слово Волині.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що сьогодні, 30-го травня, щорічний велопробіг розпочався у Луцьку та зібрав сотні городян різного віку.

Популяризація велосипедів та здорового способу життя, взаємоповага та безпека на дорогах, розвиток власної «велокультури» – ось основна мета масового велопробігу. Головним ідейним сподвижником заходу у Володимирі-Волинському став місцевий велоактивіст Андрій Ярчак. Каже, що активно катається на велосипеді лише з минулого року, але вже встиг полюбити цей транспорт. Підтримує Андрія і його сім’я – дружина та син теж на велосипедах.

«Я планував цього року поїхати на Велодень до Луцька чи Львова, а потім подумав, чому б не провести такий захід у нас в місті? Місцеві активісти та міська влада підтримала цю ідею, тож захід активно почали анонсувати у соціальних мережах та через пресу. Чесно кажучи, не очікував, що збереться стількиохочих», - розповідає організатор акції.

Площа Героїв, звідки стартував велопробіг, ще ніколи не бачила такої кількості велосипедистів. В акції брали участь володимир-волинці та гості міста цілими сім’ями. Найбільше було молоді та дітей – наймолодшому учаснику велопробігу виповнилось 6 років, а найстаршому за 60.

Семирічний Микита вирушив у веломандрівку центральними вулицями міста разом зі своєю мамою. «Мені це буде зовсім неважко, адже я з п’яти років добре їжджу на велосипеді. Також ми з сім’єю часто їздимо на великі відстані», - каже юний велосипедист.

Понад десять кілометрів подолали учасники велопробігу за одну годину. Маршрут пролягав через центральні вулиці міста – Ковельська, Устилузька, Луцька, Привокзальна. Колону супроводжувала карета швидкої допомоги та автомобілі державтоінспекції.

Для нововолинця Максима Суханова ця дистанція стала довшою на 17 кілометрів, адже для участі у велопробігові він приїхав з Нововолинська до Володимира-Волинського також на велосипеді: « Два тижні тому у нас в Нововолинську був велопробіг до Дня Європи. Там я познайомився з хлопцями з Володимира та Устилуга, тому, коли дізнався, що подібна акція відбудеться у сусідньому місті, не задумуючись, вирушив сюди. Зараз я майже завжди пересуваюсь велосипедом, адже це здорово, корисно і недорого, у порівнянні з автомобілем».

Шанувальники двоколісного транспорту кажуть, що велосипед має чимало переваг, адже це чудова альтернатива міському транспорту. Велосипед не шкодить екології, допомагає підтримувати гарну фізичну форму, а також дарує незабутні моменти під час веломандрівок.

От лишень необхідної інфраструктури для комфорту велосипедистів у нас зовсім немає. Тому велосипедисти сподіваються, що подібні заходи з часом допоможуть покращити умови для їхніх двоколісних друзів – це і спеціальні доріжки, світлофори та парковки.

До слова, організатори Велодня у Луцьку розповіли, що головна мета спортивного дійства – залучити велику кількість людей до активного відпочинку, патріотичне спонукання людей до волонтерської діяльності, а також меседж для влади, що місту потрібні велодоріжки.

Після завершення велопробігу учасник спортивного свята не відчували втоми – більшість казали, що хочуть іще! Тож організатори заходу вже думають над проведенням нових велоакцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Приколіст Показати IP 30 Травня 2015 22:10
Перший мав би їхати Саганюк з морозом-охоронцем, а потім-служаки з міської ради.... От була би хохма !
бачив до Приколіст Показати IP 30 Травня 2015 23:02
Так Колька Матусєвич там вишивав по повній.Мо заставили?
До приколіст Показати IP 30 Травня 2015 23:57
А у машині для сміття мають їхати карпюк коба чайковська цикалючка грек а за кермом сусік
люстратор до До приколіст Показати IP 31 Травня 2015 09:10
...і супроводжувати у ній з вилами всю "сильну команду" на "Полігон" або ще дальше від міста, щоб з бака по дорозі не вискочили !
Сергій Показати IP 31 Травня 2015 14:04
Тут ще є фото з велопробігу https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1657357017820349&type=1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus