USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Володимирчани просять повернути аналогове телебачення

7 Вересня 2018 22:22
На двадцять восьмій сесії Володимир-Волинської міської ради депутат від УКРОПу Сергій Радкевич звернувся до міського голови Петра Саганюка з вимогою посприяти у продовженні трансляції аналогового телебачення на території міста та району.

Відключення аналогового телебачення викликало хвилю обурення серед громадян України. Народні депутати України від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», Олександр Шевченко, Тарас Батенко, Віктор Шевченко, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич та Олександр Дубінін уже висловили занепокоєння ситуацією, адже вона загрожує подальшому демократичному розвитку нашої держави. Підтримали народних обранців і інші депутати-укропівці усіх рівнів. Зокрема, депутат Володимир-Волинської міської ради Сергій Радкевич направив депутатський запит, з проханням тимчасово продовжити трансляцію аналогового телебачення, повідомляє прес-служба УКРОПу.

«Вимкнення передавачів аналогового телебачення, яке покриває майже 100% території області, порушило конституційне право громадян на інформацію, – переконаний Сергій Радкевич. – Справа в тім, що за інформацією Волинської філії КРРТ цифрове телебачення доступне до прийому лише на 65% території України. Частково недоступне воно і для жителів Володимира-Волинського, які неодноразово висловлювали хвилювання з цього приводу. Станції цифрового мовлення, які розташовані у містах Ковелі та Нововолинську не підтримують сигнал у частині міста та району через складний рельєф місцевості. Волинської обласна адміністрація підтвердила, що в інформаційному просторі міста Володимир-Волинського та району дійсно існує загроза».

У відповіді на депутатський запит Сергія Радкевича ВОДА повідомила, що вирішення цього питання знайшли ще у 2013 році. Планувалося спорудити у селі Дігтів телевізійну вежу, за попередніми підрахунками будівництво мало обійтися у 4,4 млн. грн. Однак, його так і не розпочали, тому нині проблема набрала особливої гостроти звучання.

У запиті депутат запропонував підготувати звернення до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення та Кабінету Міністрів України з вимогою тимчасово продовжити трансляцію аналогового телебачення до завершення будівництва вищезазначеної телевежі. Депутати запит підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сем Показати IP 8 Вересня 2018 13:47
А чому не просять побудувати нову цифрову вежу? Невже назад у старе краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus