USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волонтерам Волині влада запропонувала орендувати «щуряче» приміщення

11 Грудня 2014 11:54
У Волинській ОДА «Автомайдану України» показали підвальне приміщення для волонтерської роботи, - повідомляють самі активісти.

Ще у жовтні «Автомайдан України» і «Правий сектор» Волині звернулися до місцевої влади із проханням виділити приміщення для роботи волонтерів, а також для зберігання гуманітарної допомоги.

Однак відповіді і досі вони не отримали.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що своєрідну акцію тролінгу обласних владців 27 листопада влаштували волонтери Луцького штабу «Автомайдану України», обурені відсутністю приміщення для зберігання речей для АТО.
Перед початком обідньої перерви активісти на кількох автомобілях привезли до приміщення ОДА продукти харчування, які псуються на морозі. Серед них – картопля, буряки, цибуля, консервація, варення. Загалом близько 200 кілограмів.

В ОДА одні називали це провокацією, інші обіцяли допомогти.

Як розповів керівник «Автомайдану України» Олег Бондарук, до нього зателефонував радник голови ОДА і запропонував оглянути приміщення, яке вони можуть надати для оренди.

«Коли я побачив те приміщення, в мене відібрало мову. Це підвальне приміщення, в якому неможливо працювати і зберігати продукти», - розповів активіст.



«Ще влітку президент дав доручення облдержадміністраціям сприяти роботі волонтерів. У Волинській ОДА навіть є координатор для роботи з волонтерами. Але єдине прохання, з яким ми звертались, не виконано. У нас нема коштів на оренду приміщення. А ті кошти, які ми збираємо для бійців АТО, не маємо морального права використовувати на розвиток організації.

Тому я сподіваюсь, що місцева влада перегляне своє рішення», – наголосив чоловік.

Зі свого боку у прес-службі ОДА «звинувачення представників ГО «Автомайдан України» назвали надуманими. Подаємо отриману інформацію від прес-служби ОДА без змін:

«Сьогодні, 11 грудня 2014 року, в інформаційному просторі Волині поширилася інформація про те, що влада області надала волонтерам приміщення, не придатне для використання. Відповідну заяву зробив керівник ГО «Автомайдан Україна» Олег Бондарук.

Керуючись принципами свободи слова, виступаючи за об’єктивне інформування громадськості й достовірне висвітлення ініціатив виконавчої влади краю, хочемо повідомити, що публічні звинувачення керівника громадської організації не мають реального підґрунтя.

А тому вважаємо за потрібне повідомити, що облдержадміністрація не є власником, розпорядником чи балансоутримувачем майна (будівель і споруд), а відтак не має права надавати представникам будь-якої громадської чи волонтерської організацій жодного приміщення. Аби виконувати покладені на неї функції, облдержадміністрація орендує приміщення, зокрема частину будинку обласної ради у Луцьку.

Окрім того, варто зауважити, що голова облдержадміністрації Володимир Гунчик у жодному разі не нехтує дорученням Президента України, про що безпідставно, нічим не аргументуючи, заявив Олег Бондарук. Облдержадміністрація всіляко сприяє волонтерам та підтримує їхні ініціативи. Завдяки активній позиції представників виконавчої гілки влади краю створено перший в Україні реабілітаційний центр для учасників АТО та їхніх родин, підписано Меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та Луцьким військовим гарнізонним госпіталем, завдяки чому розроблено й втілено в життя механізм скерування бійців на лікування та реабілітацію у цивільних медичних закладах краю.

Понад 40 млн грн обласна влада спільно з волонтерами спрямувала на потреби військових. Зокрема, для потреб луцького штабу ГО «Автомайдан Україна» виділили дві тони пального. За підтримки облдержадміністрації згадані волонтери проводили у районних Будинках культури благодійні акції й збирали кошти для бійців АТО.

Також слід уточнити, що саме голова облдержадміністрації звертався з проханням посприяти у виділенні приміщення для ГО «Автомайдан Україна» до Луцького міського голови, Луцької міської та волинської обласної рад», - йдеться у повідомленні прес-служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
тихо стук,стук Показати IP 11 Грудня 2014 12:14
СБУ пора занялись волонтерами туда продукти з наркотом,а назад зброю в область.
студентНарод в мене Показати IP 11 Грудня 2014 12:15
народ в мене пропозиція а давайте туди переселим мера--Романюка і голову Гунчика а в їхніх кабінетах будемо зберігати продукти для АТО!!!!
віто Показати IP 11 Грудня 2014 12:29
Ці можновладці називаються не інакше, як послідовники Ляшка в плані статевого амплуа.
Порада Показати IP 11 Грудня 2014 17:55
Гунчик звичайно ж г....,якому не місце у керма області,але в даному питанні він правий цю проблему повинні були вирішити в Луцьраді! Та тут виникає ще ряд важливих запитань: Луцькрада вже надала на ці потреби декілька приміщень в місті,і одне з них на Красному. Там виділили в безкоштовне користування цілий величений другий поверх в приміщинні будівлі,що є майном місцевої громади.Саме власне там в одній із частин споруди знаходиться Волинський обласний центр допомоги в АТО,у великому приміщені з 2-ма кабінетами і просторим залом між ними сидить декілька людей.В іншій частині будівлі,на здоровенній площі розмістився Правий сектор.То невже вони,виконуючи разом одну і ту ж спільну місію,не можуть співіснувати там разом? В чому власне проблема? Є вже виділині приміщення,де достатньо території на всіх? Навіщо цей штучний галас? Чи вони думають,що кожній окремій групі волонтерів будуть виділяти окремі персональні будівлі? Навіщо,як їх і так достатньо виділили,тай ті що на Красному майже порожні стоять!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus