USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волонтери на цілий рік забезпечать Україну ліками від онкологічних недуг

3 Вересня 2022 07:34
Лікарі-волонтери з Християнської медичної асоціації отримали 15 990 упаковок азацитидину та 2 870 упаковок децитабіну на загальну суму понад 282 млн грн. Цієї кількості ліків вистачить, аби цілий рік забезпечувати хворих на онкологічні захворювання в Україні.

Отримати ліки можуть безкоштовно лікарні за запитом, повідомили у ХМА.

Лікарі з Християнської медичної асоціації від початку повномасштабного вторгнення росії забезпечили українські лікарні, військових та усіх, хто цього потребував, понад 230 тоннами необхідних ліків та медичного обладнання.

Нині ж волонтери ХМА домовились з Асоціацію гематологів України про отримання ліків проти онкологічних захворювань.
«Ці препарати вкрай важливі для подовження життя пацієнта при мієлодиспластичному синдромі, допоки не відбулась трансформація у гострий лейкоз. Особливо вони потрібні людям старшого віку, які не зможуть пройти курс хіміотерапії», – зазначив голова Християнської медичної асоціації Рудольф Мигович.

Читати ще: Коли у тебе дві війни. Як онкохворі знаходять прихисток на Волині

Щоб отримати ліки потрібно заповнити спеціальну форму. Препарати видаються безкоштовно і лише українським лікарням. Усі, хто потребує ліків, зможуть отримати їх через лікарні, в яких проходять лікування.
З початком повномасштабного вторгнення росії ХМА, яка заснована ще у 1991 році, організувала постійне постачання допомоги (ліки, медичне обладнання, гуманітарна допомога) з-за кордону та її доставлення до лікарень, військових та окремих осіб у гарячих точках та всюди, де така допомога необхідна.

Окрім цього, ХМА організовує виїзні медичні клініки в уражених регіонах, де лікарі проводять огляд та консультацію усіх, хто потребує допомоги. Також ХМА організовує і проводить тренінги з надання першої медичної допомоги.

«Якщо ви бажаєте отримати від ХМА ліки, медичне обладнання, гуманітарну допомогу, заповніть форму або напишіть нам у Facebook. Також штабу організації у Львові постійно потрібні волонтери для розвантаження та сортування допомоги», – йдеться в повідомленні організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus