USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волонтери повезли на схід «народні вітаміни» та «серце» для швидкої

22 Січня 2016 13:36
Із «народними вітмінами» - варенням, медом та іншими смаколиками для підвищення імунітету бійців вирушили волонтери центру «Серце патріота» у позапланову поїздку в зону АТО. Окрім цього, вони повезли двигун до автомобіля «швидкої допомоги» у місто Красноармійськ.

Так, відправлення волонтерського мікроавтобусу відбулось сьогодні, 22 січня, об 11 годині від складу центру «Серце патріота», що знаходиться у Луцьку на вулиці Винниченка.

Зі слів засновника та керівника «Серця патріота», депутата Луцької міської ради від партії УКРОП Сергія Балицького, цього разу мікроавтобус з благодійним вантажем їхатиме до бійців, які несуть службу у 14-ій танковій бригаді ОМБР (Єлизаветовка), 20-му окремому батальйоні 93 ОМБР (Успенка), 58-ій бригаді (Очеретне), 24-му окремому штурмовому батальйоні (під Горлівкою) Донецької області та 128 бригаді (Сєвєродонецьк) Луганської області.
«Окрім цього, веземо до Красноармійська двигун для автомобіля швидкої допомоги. Відправляємо його туди, аби наші лікарі мали на чому їздити. А от продукти та теплі речі здебільшого поїдуть до 128-ї бригади в Сєвєродонецьк. Загалом, на Волині є багато небайдужих людей, які залюбки долучаються до волонтерського руху. Поїздку з кожним часом сформувати важче, але все в нас вийде», - зауважив Сергій Балицький.
Волонтер розповідає, що до формування вантажу долучаються чимало небайдужих. Допомагають всім, чим тільки можуть: передають солодощі, домашній хліб. Серед вантажу також є особливі гостинці — вишивки на форму для бійців із позивними.

«Хочемо, аби наші бійці відчували, що ми з ними. Там є різні підрозділи: і з Волині, і з Полтавщини, і з Київщини. Але ж ми всі за одну справу боремось», — зазначає Балицький.

Цікаво, що відправлення відбулося в особливий для України день — День Злуки. Для волонтерів та бійців, які працюють пліч-о-пліч задля спільної справи — єдність не порожнє слово.

«Щойно дзвонили бійці. Питають, як ми тут, розказують про себе. Переживають, як ми тут справляємось з економічними негараздами, як ще й встигаємо за них переживати», - ділиться враженням волонтер.

Так, зі слів волонтера Сергія Добродомова, який їздить з волонтерською місією у зону проведення АТО майже щотижня, серед благодійної допомоги, яку везуть волонтери, – чоботи-«дутіки», теплі речі, балаклави, продукти харчування.
Також передають автомобільні акумулятори, двигун до машини «швидкої допомоги», канцелярський папір. А магазин комп’ютерної техніки «Комп’ютерний Всесвіт» подарував волонтерам блок живлення, який також відвезуть солдатам на передову.
«Наробили вареників, купили 8 кілограмів розсипного чаю та чаю в пакетах, ящик кави. Є, волинські сухофрукти – яблука, груші; горішки «кеш’ю». А для розвідників – вітамінний хліб зі злаками, турецькі ласощі «лукум», солодощі з лимоном», - каже директор кафе «Фарт» Алла Демчук, яка уже давно стала для луцьких волонтерів «своєю людиною», адже систематично надає чимало допомоги для бійців.
Нагадаємо, «Серце патріота» постійно співпрацює з батьками воїнів АТО. Традиційно і цього разу волонтери передають від рідних та близьких адресні посилки.
Волонтери кажуть, що зараз у зоні АТО серед військових багато хворих на ГРВІ. А тому бійці просять привезти для них народні вітаміни – малинове, смородинове варення, мед, часник та цибулю.
Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus