USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волонтери «Серця патріота» відправили у зону АТО вантаж солдатам і дітям

11 Березня 2018 09:00
Із Театрального майдану Луцька благодійники із волонтерського центру «Серце патріота» відправилися вчергове на схід – до українських бійців у Слов‘янськ, Авдіївку,Костянтинівку, Бахмут, а також до дітей у Мар’янці та Красногорівку, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Радує, що люди долучаються, не втрачають віру, не падають духом, хоча війна триває вже чотири роки, – зазначив радник Луцького міського голови, депутат від УКРОПу Ігор Поліщук. – Пишаємося, що у нашій фракції міської ради є такий депутат, волонтер зі стажем, який не втомився за ці роки постійно їздитина Схід, – Сергій Балицький. Він не лише збирає вантажі, а й сам возить їх бійцям. Це приклад справжнього патріота – не на словах, а на ділі».

Сергій Балицький об’єднує підприємців, капеланів, бібліотекарів, освітян та просто небайдужих волинян навколо важливої благодійної місії – підтримки тих, хто ціною власного життя відстоює кордони нашої держави.

«Цього разу їдемо в декілька напрямків зони бойових дій, – розповідає волонтер. – Заздалегідь бійці замовляють те, що їм насамперед потрібно: запчастини для автомобілів, одяг, вживану побутову техніку, продукти харчування. Оце їм веземо. Долучилося дуже багато людей».
Головний бібліотекар обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Коба разом із своїми вихованцями із творчої майстерні «Навчись» принесли власноруч виготовлені обереги для бійців, листівки, сердечка.

«Ми дуже хочемо підтримати наших солдатів», – в один голос стверджують Софійка, Максим і Саша.
«Вже не вперше відправляємо те, що дітки зі всього Луцька полюбляють робити: обереги, підкови, торбинки з цукерками, домовички», – розповідає їхня наставниця Оксана Коба.

Майстриня ляльок-мотанок, поетеса Наталя Бугай передала на передову військовим книжки з піснями про Україну, Небесну Сотню, хлопців, які воюють за Україну.

«Хай читають, хай співають, хай зігріваються їхні серця», - натхненно додає майстриня.

Долучилися до формування вантажу завдяки місцевому священику жителі села Велимче Ратнівського району.

«Постійно допомагаємо фронту, – розповідає капелан Федір Павлович. – Люди зібрали у селі продукти харчування, а дітки намалювали подарунки для хлопців».

Цього разу одяг, канцтовари, смаколики, малюнки їдуть ще до дітей, які займаються у центрі дитячої та юнацької творчості Мар'янки, та школярів Красногорівської ЗОШ №2, що постраждала внаслідок бойових дій.

«У рамках акції «Тепло сердець дітей Волині ровесникам на Східній Україні» школярі з усієї області зібрали речі, – зазначає волонтер Ольга Балицька. – Вдячні школам, бібліотекам, дитячим садочкам, училищам за небайдужість».

Волонтери центру «Серце патріота» дякують за значну допомогу у формуванні вантажу голові Волинської обласної організації УКРОП, раднику голови облради Вячеславу Рубльову, раднику голови Луцької міської ради Ігорю Поліщуку, депутату Луцької міської ради від фракції УКРОП Сергію Шкоді, депутату Луцької райради від УКРОПу Валентину Приходьку, керівнику благодійного фонду «Серце для України» Ігорю Климчуку, директору ПАТ «Теремно-хліб» Андрію Тищенку, керівнику Домобудівельного комбінату Руслану Вайману.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 11 Березня 2018 23:05
Балицький гарну справу робить.як закінчиться АТО треба просити його щоб на мера балатувався

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus