USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Волинь» і «Карпати»: напередодні матчу

15 Серпня 2014 17:44
Поєдинки між «Волинню» та «Карпатами» - це завжди принципово, видовищно та емоційно. Цьогорічне дербі навряд чи змінить свій характер. Хоч склади обох команд істотно змінилися влітку, а у львів`ян, крім того, змінився й тренер (виконувач обов’язків головного Ігор Йовічевич), але і в «Карпатах», і у «Волині» є кому розповісти про те, як вболівальники чекають перемоги своєї команди у західноукраїнському дербі, яке відбудеться найближчої неділі в Луцьку о 19.30, - повідомляють у прес-службі «хрестоносців».

Битва «хрестоносців» й «левів»

«Карпатівці» наразі йдуть останніми в турнірній таблиці, зігравши у нічию в Ужгороді (2:2) і поступившись «Металургу» з Донецька (0:1) та «Дніпру» в останньому турі (0:4). Окрім цього чинника «левів» підганятиме в битві з «хрестоносцями» й чинник прикрої для них поразки в останньому матчі цих команд.

У післяреволюційному Львові, в середині березня, «Волинь» мінімально перемогла завдяки супер-пасу Бікфалві та кинджальному удару Козьбана наприкінці гри. Це була перша за 10 років перемога «Волині» у західноукраїнському дербі.
А двома роками перед цим сталася й інша цікава подія у стосунках команд. В липні 2012 року «Волинь» і «Карпати» вперше зіграли у нічию (1:1). Наступного літа в Луцьку зафіксували другу нічию і з таким же рахунком. Причому сюжет обох цих поєдинків був приблизно однаковим – «Карпати» дуже важко вивозили з Луцька заліковий бал, адже ігрова перевага господарів була майже тотальною.

Торік, наприклад, виграти в Луцьку завадила фатальна і єдина у матчі помилка Віталія Неділька. Він запізнився з перехопленням і Гладкий вразив ударом головою дальній кут його воріт.

Можливо, з третьої спроби «волиняни» подарують своїм трибунам перемогу у дербі з «Карпатами»? Тим більше, що у попередніх двох матчах «Волинь» показала хорошу гру, але не підкріпила її результатом.

Свої-нечужі

У складі обох команд завжди грало чимало виконавців, які встигли виступити і за «Волинь», і за «Карпати» або ж народилися у сусідніх регіонах.
Нині особливо виділимо присутність у складі «Волині» Валерія Федорчука та Євгена Бохашвілі. Торік вони були основними гравцями «Карпат», перебуваючи там в оренді, нині ж захищають кольори «Волині», щоправда, також в оренді.

Усі матчі суперників

Всього суперники зіграли в чемпіонатах 20 матчів. У позитиві «Волині» 9 перемог і 2 нічиї, в негативі - 9 поразок, різниця м’ячів 20 – 19.

Найкращим бомбардиром дербі між Луцьком та Львовом є Володимир Мозолюк. Один із легендарних гравців «Волині», а нині - тренер юніорської команди - забив «Карпатам» в чемпіонатах України тричі, ще одного разу – в чемпіонаті СРСР. Цікаво, що всі голи Мозолюка були вирішальними у матчах й схиляли шальки терезів на бік «Волині».
Останні три сезони у Прем’єр-лізі матчі між «Волинню» та «Карпатами» закінчувалися із такими результатами:

2011/12: вдома - 0:2, в гостях: 0:1

2012/13: вдома: 1:1 (Лопес), в гостях: 0:2

2013/14: вдома: 1:1 (Шиков), в гостях: 1:0 (Козьбан)

Офіціоз

Дискваліфікованих гравців у складах обох команд немає.

Суддівську бригаду на грі очолить донеччанин Олександр Іванов.

Польові гравці «Волині» зіграють у білій формі, «леви» будуть у зеленому.

Отже, чекаємо 17серпня і стартового свистку, який пролунає на «Авангарді» о 19.30. Телетрансляцію проведе канал «2+2», коментуватимуть гру Роман Бебех та Володимир Кобельков.

Квитки на матч продаються в касах стадіону з 10.00 і до початку гри. Запрошуємо вболівальників підтримати рідну команду у західноукраїнському дербі.

Відзначимо, що зі Львова їде дуже потужний вболівальницький десант. Принаймні кілька секторів «Авангарду» підтримуватимуть «Карпати», отож, й луцьким фанатам слід подбати про відповідну підтримку своєї команди.

Матч команд U-21 відбудеться у суботу 16 серпня на «Підшипнику» (початок о 15.00).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus