USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Волинь» – «Карпати»: дербі завершилося нічиєю

3 Жовтня 2016 08:00
Матч дев’ятого туру УПЛ між «Волинню» та «Карпатами» - один із найцікавіших поєдинків першої частини змагань УПЛ - відбувся 2 жовтня на стадіоні "Авангард" у Луцьку.

Поєдинки між західноукраїнськими командами мають особливий шарм, а протистояння «Волині» та «Карпат» з давніх-давен вважають справжнім дербі. Статистика останніх зустрічей з львів’янами (2 перемоги на виїзді та домашня нічия) вселяла волинським вболівальникам надію на перемогу, яка , своєю чергою, давала команді можливість піднятись з передостаннього місця турнірної таблиці.

«Карпати» ж у разі успіху виходили б у плюсову різницю залікових пунктів, оскільки розпочала команда чемпіонат із 6 очок.

Стартовий склад лучан зазнав певних змін у порівнянні з попередніми матчами: відновилися від пошкоджень форвард Анатолій Діденко та захисник Артем Шабанов, відбув дискваліфікацію Міха Горопевшек. І вперше у чемпіонаті місце у воротах зайняв Віталій Неділько. Початок поєдинку був за гостями, які стараннями крайніх півзахисників, здебільшого Володимира Костевича, раз по раз навішували до штрафної лучан, але до реальних загроз справа не дійшла.

Лучани прокинулись ближче до 20-ї хвилини, відвівши гру від власних воріт. Пробивали з дальніх дистанцій Романюк та Мемешев, на лівому фланзі атаки Хомченко накручував захисників гостей, але до логічного завершення жодна атака не доходила.

На 26-й хвилині перший гольовий момент виник саме у «Волині»: це Шабанов після передачі від Дудіка увійшов до штрафної і метрів з 17 щосили зарядив по воротах Мисака, але за воротаря і всі «Карпати» у цьому моменті зіграла поперечина.

Волиняни продовжували насідати, львів’яни ж і надалі вдало захищалися, не нехтуючи при цьому дрібним фолом на підступах до власних володінь, який добряче збивав темп гри. На 35-й хвилині відмінний сольний прохід вдався Артему Дудіку: він обіграв у штрафній трьох захисників, але удар у ближній кут воріт Мисаку вдалося відбити.

Господарі явно не хотіли йти на перерву з нулями на табло, продовжувала тиснути на ворота Мисака і врешті-решт це принесло свої плоди: на 2-й доданій до першого тайму хвилині відмінна подача Олега Герасимюка знайшла у штрафній Сергія Петрова, який у фірмовому стилі, головою, відкрив рахунок у матчі!

Другий тайм активніше розпочали «Карпати», заробивши декілька штрафних неподалік штрафного майданчика «Волині», але влучності ударам гостей явно бракувало.

Волиняни, своєю чергою, продовжували атакувати флангами, лише на 53-й хвилині заробивши перший кутовий у матчі. А вже за декілька хвилин, після подачі Герасимюком корнера, подвоювати перевагу мав Сергій Логінов, але після його удару головою м’яч на лічені сантиметри розминувся з воротами. Ще одна небезпечна атака лучан мала місце на 66-й хвилині, але Петрову забракло швидкості аби встигнути до м’яча раніше Мисака, котрий вибіг за межі власної штрафної, а добивання по пустих воротах від Мемешева заблокували захисники львів’ян.

Атака у відповідь у «Карпат» призвела до удару Грися з лінії штрафної після якого каркас воріт зіграв уже за Неділька та «Волинь» - хрестовина. Гості продовжували насідати, фактично лишивши «Волинь» без м’яча, але ні численні кутові, ні комбінайційні атаки успіхом не увінчувались. До 84-ї хвилини. За хвилину до цього Герасимюк сфолив метрів за 30 від власних воріт, заробивши жовту картку та штрафний для «Карпат».

Подача від Костевича яку головою продовжив Кравець, помилка Логінова, котрий невдало зрізав м’яча прямо на ногу ніким не прикритому Худоб’яку, удар капітана гостей з 7-ми метрів – 1:1. До завершення гри лишалося близько 10 хвилин, команди обмінювалися безуспішними атаками та марними потугами вирвати перемогу. Найреальнішу нагоду мали волиняни: на 94-й хвилині подача кутового дійшла до Андрія Ляшенка, той пробив головою, м’яч потрапив до Шабанова, але той явно не очікував такого розвитку подій і головою пробив вище воріт.

Одразу по цьому пролунав фінальний свисток: чергове, 31 за ліком, галицько-волинське дербі завершується всього 5 нічийним результатом. «Карпатам» вдається позбутися мінусової позначки у графі набраних очок, а «Волинь» вкотре втрачає перемогу під кінець поєдинку. На прес-конференції головний тренер «Карпат» Сергій Зайцев відзначив, що задоволений тим, що команді вдалося врятувати гру. Хоча, зі слів спеціаліста, важко оцінювати гру, на яку у команди було одне завдання, а на ділі вийшло зовсім інакше. На питання стосовно того чи «Карпати» здобули очки чи навпаки втратили коуч відповів, що нічия – закономірний результат, оскільки команди грали на рівних, а враховуючи, що «Волинь» могла забити на 94-й хвилині, то одним здобутим очком львів’яни повинні бути задоволені.

Віталій Кварцяний розпочав свій виступ із критики Віктора Хомченка. «Не знаю, чи він взагалі буде грати. Були гравці які пили, але вони забивали… Ти забий голи, а тоді йди гуляй», - головний тренер явно був лихий на молодого підопічного.

«Допоки буде таке дитяче відношення до гри, то результату не буде. Немає такого характеру бойовитого», - переконаний тренер.
Також Віталій Володимирович відзначив старання Герасимюка та згадав згаяний шанс Шабанова. Нарікав також на розіграш стандартів, мовляв, з трьох кутових жодного удару головою, так у Прем’єр-лізі грати не можна. Пройшовся також по грі проти нашого голкіпера у матчі тижневої давнини проти «Шахтаря», саме невдоволення його діями спричинило появу у старті Віталія Неділька.

«Але по великому рахунку, якщо копнути глибше, то ви не розчаровуйтесь», - ці слова наставника стосуються молодих гравців, які зараз формують кістяк команди. Йому дійсно хочеться зробити з них хороших футболістів, але для цього потрібно ще 2-3 роки. Підсумував Віталій Володимирович гру наступним чином: «Я думаю вам не скучно було, гра була весела».

Сподіваємось, наступні ігри для лучан будуть не менш цікавими, а результат принесе ще більше радості вболівальникам. На ділі ж побачимо за два тижні, 15 жовтня, у Запоріжжі, де свої домашні матчі проводить один із лідерів чемпіонату луганська «Зоря». А до того часу на любителів футболу чекають ігри збірної: 6 жовтня на виїзді проти збірної Туреччини та 9-го у польському Кракові проти Косово.

Богдан ПРИСТУПА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus