USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Заробітки, як у Польщі: на Волині вирощуватимуть ягоди цілорічно

16 Вересня 2020 14:20
Заробіток обіцяють працівникам працівники упродовж року, адже культури посадять так, що достигатимуть вони цілорічно.

У Прилісненській об'єднаній територіальній громаді показали, як закладають маточник під суницю та готують гряд під плівкою та крапельним зрошенням під цьогорічну посадку. Ще у 2017 році в громаді взяли за мету провести інвентаризацію вільних сільськогосподарських земель спочатку в межах населених пунктів, а потім за межами, розпайованих земель та тих, що не ввійшли до паювання. Про це повідомив заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олексій Гнатюк на своїй сторінці у фейсбуці, пише Район.Бізнес.

В результаті цього виявили багато цікавих земель, на кожну із яких є свій покупець. В ОТГ вирішили виставити на торги дві ділянки площами 14 та 24 гектарів в селі Прилісне. В липні місяці торги відбулись і громада отримала по 3 тисячі гривень за гектар.«Для наших земель це дуже непогана плата, коли власникам паїв дають по тисячу гривень. Але не це основне. Домовились, що інвестор вкладає гроші у органічне землеробство, а наше комунальне підприємство допомагає у обробітку землі, за що має непогані фінанси», розповів Олексій Гнатюк.

Кажуть, що заробіток матимуть і працівники упродовж року, адже культури посадять так, що достигатимуть вони протягом всього року.«Заробітки обіцяють не менші, як в Польщі. Для прикладу, якщо збір 1 кілограм малини інтенсивного виробництва 10 гривень, врожайність 10 тонн з гектара, затрати 30 тисяч гривень на гектар і ціні на ягоду 40 гривень, то при органічній продукції із тими ж затратами 30 тисяч гривень на гектар врожайністю 5 тонн на гектар і ціні 80 гривень за кілограм є можливість заплатити 20 гривень за 1 кілограм збору ягід», – додав заступник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А шо? Показати IP 16 Вересня 2020 14:31
А що переорали, як бик посцяв? Всі пяні, чи що ?
123 Показати IP 16 Вересня 2020 15:39
"ЗАРОБІТКИ, ЯК У ПОЛЬЩІ: НА ВОЛИНІ ВИРОЩУВАТИМУТЬ ЯГОДИ ЦІЛОРІЧНО". От коли будуть ці "заробітки", тоді й напишете)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus