USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинь очікує на нових переселенців

5 Серпня 2014 17:27
Оскільки ситуація на Сході змінюється щогодини, області потрібно бути готовою прийняти більшу кількість осіб із територій, на яких триває АТО.

Про це йшлося під час засідання обласного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, що відбулося 5 серпня у Луцьку.

Як повідомив заступник голови Штабу, начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій У Волинській області Володимир Грушовінчук, наразі на Волині перебувають 213 осіб з Автономної Республіки Крим та 478 осіб з Донецької та Луганської областей. Загалом, з його слів, область зможе прийняти 2170 осіб (з них 914 осіб, які потребують стаціонарного лікування).

Управління житлово-комунального господарства здійснило ревізію, визначаючи, скількох осіб зможуть прийняти на Волині у майбутньому. Триває також співпраця з волонтерськими організаціями.

З його слів, на Волині перебуває менша кількість переселенців, ніж у інших регіонах. Так, загалом 67 358 осіб переміщено із зони АТО (83 494 особи разом із переселенцями з території Криму). Найбільш завантаженими регіонами є Київ (там прийняли 15 тисяч переселенців), Харківська (10 тисяч), Дніпропетровська (8 тисяч), Запорізька (7 тисяч), Одеська (6 тисяч), Полтавська та Львівська області (по 4 тисячі).

Володимир Грушовінчук зазначив, що всі переселенці хочуть мешкати у Луцьку, проте такої можливості немає, тож потрібно це пояснювати людям та задовольняти їхні потреби.
«У нас працюють Інститут післядипломної освіти по Винниченка 31, (15 осіб, яких можемо тимчасово розмістити), та у гуртожитку Луцького коледжу можемо розмістити 12 осіб. Гаряче харчування переселенців в обідню пору організоване в управлінні соціального захисту», - розповів Володимир Грушовінчук.

Під час засідання Штабу стало відомо, що наразі соціальними виплатами забезпечені всі родини кримчан та 50% мешканців Луганської та Донецької областей.

У центри зайнятості області за період березень-липень звернулися 124 особи з числа переселенців, 36 з них працевлаштовані, 48 призначено виплати допомоги з безробіття, 6 осіб проходять навчання та стажування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Волинянин Показати IP 5 Серпня 2014 17:31
ЛАСКАВО ПРОСИМО!
Саша Показати IP 5 Серпня 2014 17:49
коментар було видалено
титушко до Саша Показати IP 5 Серпня 2014 18:23
коментар було видалено
Анонім Показати IP 5 Серпня 2014 18:09
Кричали расєя, то і шлях їм туди.
Бандерівець Показати IP 5 Серпня 2014 18:23
НАКУЙ вони нам? криміногенну ситуацію "покращувати"?
см до Бандерівець Показати IP 5 Серпня 2014 20:41
Етнографічну! Цілувать тебе будуть в дьосни.
Доктор Показати IP 5 Серпня 2014 19:07
Їх ще й лікувати треба? Привозьте всіх донецьких до нас в Олику, місць багато, всіх вилікуємо.
Лучанин до Доктор Показати IP 6 Серпня 2014 02:54
Правильно, у них в більшості є психіатрична хвороба "новороссія".
я Показати IP 5 Серпня 2014 19:29
женщины и дети -да, мужики-домой, защищать свой город от москалей!
Віктор Показати IP 5 Серпня 2014 20:24
Жінок,дітей,бабусь та дідусів ласкаво просимо! А дорослих чоловіків хочемо бачити на сході як вони воюють за СВОЮ землю.Нам їх тут не треба!!!
Депутатка до Віктор Показати IP 5 Серпня 2014 20:44
Жінок,дітей,бабусь та дідусів ласкаво НЕ просимо також!
Жінка до Депутатка Показати IP 7 Серпня 2014 12:02
О, звичайно) я ж пам'ятаю як ти хотіла вбити всіх бабусь на Донбасі) так ось шановна, за тебе це робиться вже, когжного дня там гинуть похилі люди та діти. В Луганську розстріляли будинок для похилих. Що ж ти не радієшь? А ще краще - відмічай кожну смерть та танцюй на гробах вбитих . Хто тебе тільки виховав. Не дай Боже дітям таку матір як ти
волинянка Показати IP 5 Серпня 2014 20:36
Не дивно, що в нас так мало біженців. Тут заставляють працювати. Їм це не подобається. У нормального волинянина город, прибудинкова територія засаджена картопелькою, огірочками і іншою городиною, а якщо ще й пай на 2 га є, то взагалі щастя. А вони до того не звикли.
Майданутим коментато Показати IP 5 Серпня 2014 20:48
Видно як ви за Єдину Україну виступаєте...
Укроп ? Бандерівец ? Показати IP 5 Серпня 2014 20:59
Лугандонам і Даунбасам цим клятим зрадникам немає місця на Волині. В Луцьку виросла злочинність в рази після їх приїзду, крадіжки, розбійні напади,хуліганство, розграбування банкоматів це тільки дещо чим промишляють так звані біженці зі сходу. Привезти і приймати їх тут є злочином, проти людей які тут проживають. Родичі біженців воюють на стороні путіна і днр, лнр , і вбивають наших синів. А ми їм повинні тут відпочинки організовувати ??!!!! Загальна думка лучан про біженців - ЦИМ ЛЮДЯМ НЕ МІСЦЕ МІЖ НАМИ !
Всезнайко до Укроп ? Бандерівец ? Показати IP 5 Серпня 2014 21:01
То приєднуйся до Польщі, ******...
домця до Всезнайко Показати IP 5 Серпня 2014 21:23
То мотай в Донецьк "розумний". Чоловік тямить, що пише. Нам тої нечисті тільки тут бракувало. Два місяці тому російських покидьків ДІТЬМИ І ЖІНКАМИ! прикривали, а тепер будуть тут в нас свої порядки запроваджувати? Ви дозволите щоб за вашою дружиною чи дитиною "таке" ховалося зі зброєю?
Українець Показати IP 5 Серпня 2014 22:20
Серед жителів сходу є і українські патріоти. Ми повинні відділяти дійсно патріотичних біженців від проросійських паразитів.Ми повинні приймати тільки, і тільки жінок, дітей і пенсіонерів. Чоловікам категорично НІ. Так давно вже роблять в Одесі.Кожен біженець повинен бути перевірений СБУ на причетність до сепаратизму, чи інших злочинів. Можливо на детекторі брехні Якщо за Едину Україну, і претензій немає " ласкаво просимо". І навіть після всіх перевірок вони повинні бути особливим наглядом міліції, і сбу.
VolynHelp Показати IP 5 Серпня 2014 23:14
Реально, людей зі Сходу України на Волинь приїхало більше ніж це декларує Волинська ОДА. Частина з них уже поїхала додому або в інші області, не знайшовши прихистку у нас. Також, велика кількість людей знаходиться на Волині без відома про себе владним структурам і виною цьому є відсутність мотивації для людини це робити, адже жодних додаткових прав чи будь-яких виплат від цього людина не отримує або ж досить проста причина - людина просто не знає куди їй потрібно звертатись. Крім того, існує проблема у відсутності передачі даних при виявленні таких людей будь-якою з держслужб до яких ті звертаються при потребі. Тобто люди відразу не йдуть десь там себе реєструвати, а мають конкретну проблему: садочок, школа, пенсія, біржа, інвалідність чи ін. і йдуть до відповідноїслужби, а та в свою чергу, при виявленні факту подібного звернення повинна автоматично підняти питання про фіксацію прибуття людини в області перед відповідальними за це особами і в разі її відсутності напрвити людину по відповідному адресу чи взяти в неї усі дані, а лише після того приступити до вирішення її питання. Нажаль навіть не завжди коли людина реєструється в міському департамені про це знає обласний. Абсурд, але факт. Та сама основна причина це відсутність законодавчого врегулювання централізованої процедури офіційної реєстрації в Державній Міграційній Службі, для чого власне вона і створена, аби унеможливити зловживання подвійної реєстрації. На даний момент існує лише процедура фіксації тимчасового місця перебування граничним терміном до пів року, проте лише для осіб які мають на те певні підстави, зокрема: влаштувався на роботу, є згода власника приміщення чи має власну нерухомість. Та і це ще не біда, якби не штамп в паспорті який це підтверджує. Це остаточно відлякує людей, які планують повернутися додому і попасти під потенційні проукраїнські репресії у звязку з цим. Таким чином потрібно якнайшвидше узаконити видачу оремих посвідок, які будуть мати відповідний всеукраїнський реєстр, аби видавались лише один раз одній людині, що унеможливить подвійну реєсрацію по Україні та покаже реальну наявну кількість переселених по областях.
босяк Показати IP 6 Серпня 2014 06:50
нехай валять додому в копанки а ви розумаки до себе додому запросить цих зрадників , нехай обнесуть помешкання

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus