USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь отримала другу партію вакцини Pfizer

12 Травня 2021 17:12
Сьогодні, 12 травня, у Волинську область прибула друга партія вакцини Pfizer/BioNTech, у кількості 1 170 доз.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

«Дана партія вакцини проти COVID-19 призначена для волинян, які щепилися її першою дозою і очікують на другу. Зокрема, сьогодні нею щеплюють осіб, які перебувають в інтернатних закладах, будинках для людей похилого віку та їх працівників. Як при отриманні першої дози, роботу бригада розпочала із Луцького геріатричного пансіонату. У планах сьогодні щепити 114 осіб»,– розповів голова ОДА Юрій Погуляйко.

Нагадаємо, розпочали в області вакцинацію Комірнаті (виробництва Pfizer/BioNTech) 18 квітня 2021 року. Станом на 30 квітня 2021 року використали усі 1 170 отриманих доз.

На Волині щеплення вакциною Pfizer проводиться однією мобільною бригадою. Однак, заплановано підготовку додатково ще 5-ти таких мобільних бригад.

Читати ще: Вакцина Pfizer захищає від мутованого коронавірусу, – заява компанії

Нагадаємо, вакцина Comirnaty (Комірнаті) – це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Вона дозволена для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вакцину застосовують у США, Великій Британії, Канаді та ЄС. В Україні цю вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у три тижні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ковід Показати IP 12 Травня 2021 18:15
Я розумію, що це все гарно виглядає, ми піклуємось про тих, які найменше захищені, але чи не може це бути експерементом, бо якщо щось станеться то не має рідних, щоб бити на сполох??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus