USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україну прибула партія вакцин Pfizer

16 Квітня 2021 11:16
В Україні 16 квітня прибула перша партія вакцини від коронавірусу Pfizer і BioNTech в рамках механізму COVAX.

В аеропорту Київ приземлився літак зі 117 тисячами доз вакцини, передає Кореспондент.

У рамках механізму COVAX до кінця травня Україна повинна отримати ще близько 1,7 млн доз вакцин Pfizer і AstraZeneca.

Всього безкоштовних вакцин COVAX Україна повинна отримати 8 млн доз. Крім того, влада обіцяє ще 10 млн доз вакцин Pfizer протягом року.

Читати ще: МОЗ оприлюднило склад вакцин проти коронавірусу. Інфографіка

Вакцина Pfizer - принцип дії і основна інформація

Pfizer/BioNTech BNT162b2 - це одна з перших вакцин від Covid-19, яка поширилася по всьому світу. Вона розроблена німецькою компанією BioNTech, американською Pfizer і китайською Fosun Pharma.

Препарат був виготовлений в липні 2020 року. У наступні місяці були закінчені випробування вакцини на добровольцях.

Восени і взимку того ж року контракти на доставку Pfizer уклали США, Великобританія, Японія і Канада. 31 грудня 2020 Всесвітня організація охорони здоров'я дозволила використовувати препарат в екстрених ситуаціях. Такий же дозвіл видав ЕС. Україна також уклала договір про постачання вакцини Pfizer.

Принцип дії вакцини заснований на сучасній технології, яка ніколи раніше не застосовувалася у вакцинах. Головним компонентом препарату є молекула матричної РНК, в якій записана інформація про білок збудника COVID-19. При попаданні в організм цей білок синтезується в клітинах людини, а вони наносять імунну відповідь. Такі вакцини називають РНК-вакцинами.

Ефективність Pfizer становить 95% після другої дози препарату. Використовувати її можна з 16-річного віку. Не рекомендується введення вакцини вагітним жінкам і людям з ослабленим імунітетом, а також людям з алергією на компоненти Pfizer.

Вводять вакцину внутрішньом'язово двома дозами з перервою між дозами в три тижні. Вакцину слід зберігати при низьких температурах -60°C не більше 6 місяців. Перед застосуванням її потрібно розбавити з фізіологічним розчином і використовувати протягом 6 годин після змішування.

Читати ще: Першим на Волині вакцину CoronaVac отримав 83-річний лучанин

Це третя вакцина від коронавірусу в Україні. На цьому тижні почалася імунізація препаратом CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech. А з 24 лютого медиків і військових вакцинують індійським Covishield. Всього наразі щеплено майже 433 тисячі осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Квітня 2021 11:49
до авторів. вам в написанні пропаганди ще вчитися і вчитися. користуйтеся історичним досвідом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus