USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині потрібні пересувні вагові комплекси

22 Вересня 2016 21:29
Для того, щоб врятувати автошляхи області від руйнування вантажівками, просять збільшити кількість пересувних вагових комплексів. Віце-прем’єр-міністр пообіцяв допомогти вирішити проблему за кошти держбюджету.

Про це стало йшлося під час робочого візиту віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона на Волинь 22 вересня.

Високопосадовець оглянув автодорогу Н-17 Львів-Радехів-Луцьк, на якій триває ремонт, а також працює ваговий контроль. До слова, загалом на завершення ремонту цієї дороги необхідно 200 мільйонів гривень.

Начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області Володимир Степанов розповів, що з квітня зважили 2300 автомобілів, з них 125 мали перевищення ваги. Фінансових санкцій зробили на загальну суму понад 900 тисяч гривень, з яких порушники сплатили 300 тисяч. Такі показники пояснюють тим, що сплата відбувається лише добровільно, тож необхідно внести зміни у законодавство, зробивши документи про стягнення виконавчими.

Інше проблемне питання полягає у тому, що зараз відповідальність за перевищення ваги несе лише перевізник. Просять дати можливість притягати до відповідальності вантажовідправника та вантажоодержувача.
Володимир Кістіон запевнив, що на рівні Кабміну триває дискусія щодо правильного вирішення питання відповідальності за перевищення ваги автомобілів.

Вагових майданчиків в області нараховується 7, таким чином, вдається перекривати усі основні напрямки – Київ-Ягодин, Устилуг-Рівне, Ковель-Луцьк, Луцьк-Маневичі-Любешів. Водночас, в області є лише одна пересувна вага, роботу якої продемонстрували віце-прем’єру на відрізку автодороги Львів-Радехів-Луцьк поблизу села Терешківці Горохівського району.

Володимиру Кістіону продемонстрували роботу пересувного вагового комплексу. Так, автомобіль, яким водій з Білорусі Ігор Хилько перевозив частини меблів, успішно пройшов ваговий контроль. Своєю чергою, водій відзначив поліпшення стану доріг на Волині.
Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, загалом в області потрібно принаймні 5 пересувних ваг. На 50% їхню закупівлю готові профінансувати з місцевих бюджетів.

Віце-прем’єр-міністр зауважив, що через відсутність вагового контролю збитки держави за рік становлять приблизно 2 мільярди гривень. Наразі закінчили тендерні процедури на рівні Мінінфраструктури і до кінця року придбають 70 мобільних комплексів, частину з яких (3-4 комплекси) передадуть на Волинь. Якщо ж комплексів буде недостатньо, він погодився з позицією ОДА щодо співфінансуання закупівлі цього технічного оснащення з місцевих бюджетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
водій Показати IP 23 Вересня 2016 07:58
чинуші.не фури білоруські важте,а зерновози Дудки які везуть по 50-60тонн,
Павло до водій Показати IP 23 Вересня 2016 16:52
Видно тебе звідси звільнили, бо таку брехню пишеш. Його машини не перегружають. Просто фізично 50 не влізе. А диспетчера більше 22-23 тон не випускають. Я сам його грузи вожу і більше з комбайна не сиплють. Учіть мат часть злобний троль.
Водій до Павло Показати IP 23 Вересня 2016 18:05
Так і є, бачиш, що він коменти з самого ранку пише, не може спати, все думи думає, як комусь насолити)))
Васька ковель Показати IP 23 Вересня 2016 10:07
Гроші як брали дорожники, так і беруть. Просто ставка виросла. Робота процвітає.
рома до Васька ковель Показати IP 25 Вересня 2016 18:08
там укр транс безпека а не дорожники беруть як не за перегруз то завогнегасника то за накладну
а Показати IP 23 Вересня 2016 11:00
На зиму вони актуальні.
Громадянин Показати IP 23 Вересня 2016 17:02
А чого не публікують кого зловили з перегрузом? Як писати хто воняв зливаючи нечистоти, то так відразу, а як порушників, то тільки в коментах всі все знають. Героїв в студію!
житель Гнідави Показати IP 23 Вересня 2016 17:07
А фури з буряком, що валять з Рівного та Тернополя на гнідавський цукровий завод й через доварені борта просто вивалюються буряки, нікого не бентежать? Дороги на зиму знову будуть в ямах та вибоїнах. А вага трасу на Львів стереже, бо гунчика з Києва тільки за неї сварять. Ви міські дороги подивіться. Цей "цукровий шлях" одних збагачує, а нам потім цими колдобинами їздити, бо ж на гнідавському за один день багатими хочуть стати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus