USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

«Волинь» пропустить перший тур 2018 року

13 Березня 2018 12:58
Цього тижня матчем у Черкасах луцька «Волинь» мала розпочати другу частину сезону в Першій лізі. Хрестоносці наразі одні з аутсайдерів чемпіонату, йдуть 17-ми з 18 клубів і найплідніше попрацювали взимку для посилення команди.

Фактично, «Волинь» стартує з чистого аркуша, адже на 90% її склад змінився. До Луцька приїхало чимало гравців із досвідом виступів в інших клубах України та за кордоном. Завдання – не вилетіти в Другу лігу та отримати такий серйозний імпульс у грі, щоб мати завдання виходити в Прем’єр-лігу наступного сезону.

Про останні новини з команди ми запитали в головного тренера лучан Віктора Богатиря.

– Головний підсумок зборів – команда почала краще розуміти тактику, хлопці здружилися, ми тренувалися на хороших полях, – розповідає Віктор Богатир. – Мали гарні спаринги. Сформувався основний склад і люди, які готові вийти в будь-який момент та посилити нашу гру.

– Що саме змінили в тактиці?

– Ми не будемо відходити від того, що я просив щодо контролю м’яча та короткого паса. Але враховуємо погодні умови й стан полів на початку року. Комбінаційний футбол хотілося б показувати вже, але будемо чекати, доки всі футболісти увіллються в склад. Деяких гравців ми випробували на різних позиціях, спробували гру в одного і в трьох нападників.

– На кого сподіваєтеся в атаці?

Руслан Івашко травмувався, але зараз уже працює в загальній групі. Утім він ще не буде готовий допомогти в перших матчах. Маємо основного нападника Володимира Коробку. Він може і фланговим зіграти.

– Чи відновилися Ярослав Кінаш і Дмитро Кравченко?

– Кінаш літав на збір, ми думали, що він нарешті почне працювати з м’ячем, але так не сталося. Зараз знову будуть медики працювати з ним, маємо точно дізнатися причини травми. І захисник Кравченко також поки не з нами, у нього попереду – діагностика та відновлення. Стосовно воротарів, то визначимося безпосередньо перед матчами. Усі троє – Когут, Неділько і Воробей – добре працювали та грали в спарингах. Перевагу комусь важко віддати, але вибір зробимо.

– Чув, що з першим у 2018 році офіційним матчем «Волині» з «Черкаським Дніпром» є проблеми…

– На 99% матчу 18 березня не буде. Почнемо рік з домашньої гри проти «Нафтовика» 25 березня. Річ у тім, що «Черкаський Дніпро», з яким «Волині» належало зіграти 18 березня в Черкасах, не зміг належно підготувати поле і попросив перенести гру на штучне поле в Кременчуці. Ми відмовилися, адже у нашій команді є багато гравців, яким легше травмуватися на такому газоні, вони мають старі травми коліна чи спини, які можуть поновитися. Черкаси запропонували зіграти 10 квітня у резервний день, але тоді «Волині» треба буде зіграти аж сім матчів у квітні! Інший варіант – проведення гри 28 березня.

– Яка причина того, що поганий газон?

– Там зняли шар снігу з поля, потім пішов дощ і вдарили ще раз морози. Тому поле перетворилося на каток. Ситуація важка, її мають залагодити найближчим часом. Найімовірніше, зіграємо 18 березня спаринг в Луцьку. У ПФЛ нам поки нічого не радять, хоча ми могли б піти на принцип і вимагати зарахувати «Дніпру» технічну поразку 0:3. Але ми розуміємо ситуацію, різні варіанти розглядаємо.

Юрій Конкевич, Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus