USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь – у лідерах серед областей України за створенням ОТГ

17 Серпня 2018 08:00
На Волині одні з найшвидших в Україні темпи створення ОТГ. На черзі 9 громад, які чекають перших виборів, та 10 сільрад, які очікують приєднання до наявних громад.

Про це йшлося на брифінгу 15 серпня в Луцьку.

Радник із комунікацій Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Кузьмич детальніше розповіла про рейтинги.

«Щодо рейтингу в межах України, то Волинь посідає 4 місце за загальними показниками створення ОТГ, а от за кількістю створених громад у 2018 році – ми займаємо 2 місце, загалом входимо у трійку областей, де немає жодного району без ОТГ.

Вже зараз на розгляд Центральної виборчої комісії подано документи щодо призначення позачергових виборів в 9 об’єднаних територіальних громадах Волинської області. Так, перші вибори прогнозуються у Липинській, Підгайцівській, Мар’янівській, Війницівській, Старовижівській, Гіркополонківській, Гуто-Боровенській, Ківерцівській та Привітненській ОТГ.

Також Волинська ОДА подала звернення щодо призначення додаткових виборів до сільських та селищних рад ОТГ після приєднання. Йдеться про Забродівську ОТГ (приєднується Замшанська сільська рада), Зимнівську ОТГ (приєднується Хобултівська сільська рада), Торчинську ОТГ (приєднується Городинівська сільська рада), Княгинівську ОТГ (приєднується Іванчицівська сільська рада), Павлівську ОТГ (приєднується Милятинська, Радовичівська, Колонська сільські ради), Поромівську ОТГ (приєднуються Морозовичівська, Староліщянська сільська ради), Вишнівську ОТГ (приєднується Машівська сільська рада)», - розповіла Олена Кузьмич.
Та додала, що з моменту набрання чинності Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» з березня 2015 року та донині було утворено 668 об’єднаних територіальних громад (41 ОТГ на території Волинської області).

Зауважимо, що Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus