USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волинь» зазнала поразки у галицько-волинському дербі. Огляд матчу

12 Березня 2017 13:15
Лучанам вчергове не вдалося набрати залікових пунктів: цього разу на заваді стали географічні сусіди зі Львова.

Поєдинки між «Волинню» та «Карпатами» завжди мають специфічний характер, зважаючи на історичну та географічну складові. Поєдинок 21 туру Прем’єр-ліги, який відбувся учора, 11 березня, на стадіоні «Арена Львів», був особливим ще й завдяки катастрофічному турнірному положенню команд, які впевнено закріпилися на дні таблиці, займаючи 11 та 12 місця.

Наставник лучан Володимир Дикий провів лише одну зміну у стартовому складі команди у порівнянні з матчем тижневої давнини проти «Шахтаря»: відсидівший дискваліфікацію Анатолій Діденко замінив у старті Олександра Чепелюка та «відібрав» капітанську пов’язку у Віталія Неділька.

Стартові хвилини матчу видалися доволі напруженими для захисту лучан: спочатку прорив Голодюка флангом вдалося зупинити лише ціною фолу, але подача Худоб’яка не знайшла адресата, а ще за декілька хвилин масована атака за участі того таки Голодюка та Ксьонза завершилася офсайдом у Павла та вільним ударом для лучан.

«Карпати» і надалі продовжували володіти ініціативою, але до насправді гострих моментів справа не доходила. Лучани ж відповіли лише невдало розіграним кутовим та проходом Владислава Шаповала флангом, який завершився ударом від воріт Боровика.

Ситуація змінилася на 18-й хвилині: Юрій Романюк програв дуель на фланзі Матвієнку, який навісив у штрафний на Ксьонза, той грудьми скинув м’яч на Гладкого, якому нічого не залишалося окрім того, як із 3-х метрів потрапити у порожній кут воріт Неділька – 1:0.

За хвилину Матвієнко знову гостро навішував до штрафного лучан, але цього разу Романюк зіграв надійно та відвів загрозу від власних воріт. Потому гра дещо заспокоїлася та точилася здебільшого в центрі із застосуванням дрібного фолу з обох сторін, за що були попереджені Діденко, Романюк та карпатівець Кльоц.

До перерви «Волині» вдалося розіграти декілька небезпечних атак: спершу Сергій Петров підхватив м’яча після невпенених дій Лобая, але, пройшовши з ним впритул до штрафного, так і не зміг виконати точну подачу. А вже наприкінці тайму Сергій головою скинув «круглястого» на хід Андрію Ляшенку, але молодий хав трохи затримався і не встиг завдати удару.

Початок другої половини зустрічі пройшов на зустрічних курсах. У «Волині» намагалися втекти в атаку Редван Мемешев та Діденко, але обоє зустріли вдалий спротив захисту львів’ян. А от господарям одну з перших атак у другому таймі вдалося довести до логічного завершення: невдалі дії біля власного штрафного Сергія Логінова завершилися перехопленням у виконанні Гладкого, який одразу ж навісив на Худоб’яка, і той з другої спроби відправив м’яча у ворота «Волині» - 2:0.

Тренерський штаб лучан відреагував миттєво: замість Діденка на поле вийшов Чепелюк, а ще за декілька хвилин Дмитро Задерецький змінив Ляшенка.

Вихід Дмитра додав швидкості атакувальним діям лучан на лівому фланзі. Щоправда, зиску з них було мало: спочатку він встиг забігти в офсайд після пасу від Мемешева, а згодом на простріл «Рудого» не відгукнувся Петров.

«Карпати» тим часом мали ще один момент збільшити перевагу, але чудово на виході зіграв Неділько, зрізавши кут та не давши вдало пробити Гуцуляку.

З 70-ї хвилини гри «Волинь» активізувалась, завдаючи здебільшого дальніх ударів по воротах Боровика. Небезпечно, але у межах досяжності для голкіпера «Карпат», пробивали Мемешев та Артем Дудік. Атака лівим флангом за участю Задерецького, Шаповала та Чепелюка завершилася потужним ударом останнього, але Боровик в останню мить зреагував на удар з близької відстані.

За 5 хвилин до завершення основного часу лучанам таки вдалося мінімізувати відставання: довга передача зі своєї половини поля на Петрова, той скидає на Дудіка і Артем, скориставшись бездіяльністю захисників «Карпат пробивє повз Боровика у дальній кут воріт – 2:1.

До фінального свистку найцікавішою подією стало піро-шоу від вболівальників господарів. Арбітру навіть довелося на деякий час призупинити гру. Певним чином це збило темп і зіграло на руку «Карпатам», які без проблем довели гру до першої перемоги у галицько-волинському дербі з 2012 року.

На післяматчевій прес-конференції тренер лучан Володимир Дикий зауважив, що його команді відверто не вдався перший тайм.

«Просив футболістів грати сміливіше, більше бити по воротах. Моменти були, але програли тільки через свої помилки. Все потрібно пройти, граємо за очки та результат. У другому таймі команда додала у швидкості. Та знов через нашу помилку пропустили гол. Коли вже не було іншого вибору пішли вперед, могли забивати ще більше. По самовіддачі до футболістів претензій немає», - сказав Володимир Петрович.

На запитання щодо нестачі на тренерському містку Віталія Кварцяного та його емоцій футболістам під час гри, тренер відповів: «Кварцяного не вистачає – це факт. Він був сьогодні на стадіоні, підказував мені, що потрібно зробити. Футболісти самі по собі були заряджені на гру».

Головний тренер «Карпат» Олег Дулуб відзначив, що гра для його команди була неймовірно важлива.

«Я говорив хлопцям весь тиждень, що на дні таблиці дуже важко знаходитись. Забили один, другий, могли забивати і третій, але в підсумку самі пропустили. Притиснулись до власних воріт і отримали гол. Така кінцівка матчу завжди цікава для вболівальників, але важка для тренерів», - сказав наставник львів’ян.

Наступний поєдинок «Волинь» проведе на рідному «Авангарді» 19 березня проти одного із лідерів чемпіонату – луганської «Зорі», початок о 14:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus