USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волинь»-«Зоря»: вісімнадцять років без домашніх перемог

25 Лютого 2016 19:00
Перший матч футбольного 2016 року на луцькому «Авангарді» відбудеться 2 березня.

«Волинь» давно не розпочинала на домашньому стадіоні так рано, тим більше кубковим матчем. Але з огляду на останні події навколо клубу і довгу розлуку вболівальників Луцька із великим футболом, варто очікувати щирої підтримки «хрестоносців» у першому матчі чвертьфіналу із «Зорею». Тим більше, що команда Юрія Вернидуба нині вибилася в лідери українського футболу, а восени 5-6 гравців «Зорі» викликалися до лав Національної збірної України.

Про це йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини № 4 від 25 лютого 2016 року.

Індійські збори Кварцяного

Ситуація із позбавленням «Волині» турнірних очок в чемпіонаті змушує звернути погляд на кубкові матчі. Адже є шанс учетверте в історії пробитися до півфіналу Кубка України. Щоправда, є побоювання стосовно кадрових проблем і зіграності «Волині». Через два попередження в попередніх кубкових матчах не зіграє центрбек Жуніч, лідер Шарпар поїхав грати в Казахстан, ще раніше з «Волині» пішли Кобахідзе та Політило, яких повернули з оренди в «Дніпро» (щоправда, стосовно Сергія є надія, що він все ж дограє сезон у Луцьку).

Відбувся й трансфер Флорентіна Матея до хорватської «Рієки». Залишається сподіватися на характер і колективний дух «волинян», адже команда нині в Луцьку як ніколи дружна.

Під час індійського збору «Волинь» зіграла всього три матчі, і всі три закінчилися нічиєю – з бухарестським «Рапідом» 1:1, а з молодіжними складами «Атлетіко Паранаенсе» і «Вотфорда» відповідно 2:2 і 1:1.

У середу команда Кварцяного зіграла двосторонку з молодіжним складом, а в суботу відбудеться генеральна репетиція перед матчем із «Зорею» – спаринг в Луцьку із першоліговим ФК «Тернопіль» («Підшипник», 14:00).

Турецькі візерунки Вернидуба

«Зоря» взимку належала до клубів, до яких була прикута увага вболівальників стосовно кадрових змін. Команда активно і продавала, і купувала гравців. Причому в луганців ще не все закінчилося у цій сфері, адже продовжують подейкувати про активний інтерес «Динамо» і «Шахтаря» до півзахисника «Зорі» Івана Петряка. Стовідсотково Юрій Вернидуб уже не розраховує на Пилявського (продаж у «Рубін»), Малиновського (закінчення оренди із «Шахтаря» і нова оренда Руслана до бельгійського «Генка»), воротаря Сантіні (Кіпр).

Найсуттєвіші придбання «Зорі» – це кіпер Олексій Шевченко (грузинська «Діла»), Артем Сухоцький («Олександрія») і два бразильці з клубів вищої місцевої ліги – хавбек Форстер із «Гояса» і нападник Пауліньо з «Корінтіанса». Додамо, що дотепер на перегляді в луганчан перебуває і досвідчений півзахисник Євген Ткачук, останнім клубом якого була «Ворскла».

Юрій Вернидуб награвав склад із новачками і без старожилів команди впродовж двох турецьких зборів. Принаймні вісім контрольних матчів у «Зорі» були з командами пристойного рівня – болгарським «Лудогорцем», румунським «Ботошані», сербським «Вождовацем», казахською «Астаною», грузинським «Динамо» з Батумі, казахським «Актобе» і словенським «Марібором».

Стартовий склад «Зорі» в останньому спарингу зі словенським «Марібором» (такий можна очікувати і в матчі проти «Волині») був таким: Микита Шевченко – Каменюка, Форстер, Сіваков, Опанасенко, Гордієнко, Ліпартія, Дорошенко, Петряк, Караваєв, Будківський. На заміни виходили Сухоцький, Чечер, Ткачук, Ярмаш, Любенович, Пауліньо, Тотовицький.

Вісімнадцять років без домашніх перемог

Окрема мотивація для «Волині» на цей матч – наша команда не вигравала у «Зорі» вдома майже 18 років! З 27 травня 1998 року, коли лучани розбили луганців на «Авангарді» 3:0. Останні поєдинки із «Зорею» в рідних стінах закінчувалися для «Волині» епічно – або бойовими нічиїми 2:2, або поразками 0:1, 1:2, 0:2 чи 0:3.

Статистика матчів «Волині» із «Зорею» свідчить про безкомпромісність їхніх стосунків. Із 25 матчів у Вищій та Прем’єр-лізі чемпіонатів України 9 виграли лучани, 12 – луганчани, в 4-х поєдинках фіксувалася нічия. Різниця голів майже однакова – 37:41. Цікаво, що жодного разу у матчах між цими суперниками не фіксувалася суха нічия – голи були завжди.

Востаннє суперники виходили на герць між собою 5 жовтня у Луцьку. Тоді це був практично матч за третю-четверту сходинку в турнірній таблиці, і «Волинь» той іспит провалила із рахунком 0:3.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
fan Показати IP 25 Лютого 2016 19:39
Візьмуть і грохнуть Зорю. На морально-вольових. будуть як кривбас колись догравав
Дончанин Показати IP 25 Лютого 2016 21:42
Козакiв на морально вольових польским холопам не взяти!
ghn до Дончанин Показати IP 25 Лютого 2016 23:06
козаків? металург запоріжжя? польські холопи це хто?
польські холопи це х Показати IP 25 Лютого 2016 23:50
Це тi хто за примарений безвiз ,свiй народ кинув в прiрву
польські холопи це х Показати IP 25 Лютого 2016 23:52
Це тi хто за примарений безвiз ,свiй народ кинув в прiрву
до москвотроля до польські холопи це х Показати IP 26 Лютого 2016 00:58
а східнякіи, які працюють у московії це московські холопи? холоп це слово, яке ніколи не вживається в українській мові(так само як поребрик). тролям з Ольгино привіт. А хрестоносцям вдалої гри!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus