USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь зустрічає бійців 51 ОМБ - героїв Червонопартизанська. ОНОВЛЕНО

11 Листопада 2014 07:00
Бійці 51-ї, яких переслідує військова прокуратура в Запоріжжі, у середу, 12 листопада, повертаються у Володимир-Волинський. Про це повідомляє Ковельський центр допомоги 51 ОМБР.

«Автомайдану величезна дяка! Початок є, боротьба продовжується! Дома і рідні стіни допомагають!

Хай це буде прикладом для всіх бійців. Боротись треба до останнього, бо не прокуратура воювала, а Ви, причому, фактично добровольцями!», - йдеться у повідомленні.

Автобус їм волонтери вже замовили, - повідомляє «Нововолинськ діловий».

— Водій зробив знижку, — розповіла автомайданівка Анна Мовяк. — За проїзд кожного візьме по 400 гривень. І хлопці нарешті повернуться із неоголошеної війни… ні, не додому — у військову частину, розташовану у Володимирі-Волинському. Їх супроводжуватимуть двоє запорізьких волонтерів (чи волонтерок).

Світлана Василюк із "Жіночої сотні Запоріжжя" повідомила що оренду автобуса в обидва кінці (Запоріжжя — Володимир-Волинський — Запоріжжя) сплатили волонтери. Шукали транспорт два дні.

У Луцьку хлопцям хочуть організувати теплий прийом. Згідно з попередніми даними, зустрічатимуть військових приблизно о сьомій ранку завтра, 12 листопада, - повідомляє «Вісник+К».

Як повідомлялося, на хлопців 51-ої бригади, які іще в серпні опинилися в СІЗО в Запоріжжі зі звинуваченнями у дизертирстві, одразу після виборів почали «тиснути» прокурори, аби солдати «визнали свою вину» і як наслідок - отримали «лише умовний» термін.

Активісти організували під стінами Генпрокуратури акцію на захист бійців 51 бригади, з вимогою припинити тиск нап бійців і закрити справи проти них.

Солдатів кинулися захищати батьки, журналісти, громадські активісти та правозахисники. Делегація кілька діб поспіль провела у Генпрокуратурі, а батьки навіть оголошували голодування. Врешті-решт справа зрушила з місця: спочатку "достукалися" до Віталія Яреми, а потім домоглися, аби бійців відпустили.

Генеральна прокуратура зацікавилася тим, як здійснювалося слідство в справі «дезертирів». У поле зору потрапили два військових прокурори із Запоріжжя.

Нагадаємо, що 29 липня 42 бійці 51-ї бригади, вибираючись з з «котла» в районі Червонопартизанська, 25 липня перетнули кордон з Росією у районі пункту Ізварине у Луганській області. Зі слів офіцера 51-ї бригади, бійці були змушені це зробити, щоб не потрапити під обстріл терористів. Бійців, які потрапили в полон і були вивезені в Росію, повернули в Україну. Потім військових доставили у Запоріжжя до військової частини А1978. 21 вересня президент України Петро Порошенко прийняв рішення розформувати 51-у бригаду після подій біля Червонопартизанська.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus