USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Звільнять двох прокурорів у справах бійців 51 бригади. ОНОВЛЕНО

7 Листопада 2014 11:44
Генеральна прокуратура проводить розслідування діяльності двох військових прокурорів. Про це повідомив Володимир Гунчик під час звіту за 100 днів роботи на посаді голови ОДА сьогодні, 7 листопада.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТИМЧУК ПРО 51 ОМБ: ГЕРОЇ ДЕЗЕРТИРАМИ ОДНОЧАСНО БУТИ НЕ МОЖУТЬ

Очільник ОДА повідомив, що Генеральна прокуратура зацікавилася тим, як здійснювалося слідство в справі «дезертирів». В поле зору потрапили два військових прокурори із Запоріжжя. «Не хочу втручатися в роботу прокуратури, але сподіваюся що спільними зусиллями ми встановимо справедливість», - каже голова ОДА.

Як повідомляє "Нововолинськ діловий", ідеться про військового прокурора Запоріжжя Михайла Івлєва і прокурора Південного військового округу Павла Богуцького, призначеного на посаду наприкінці серпня. Генпрокурор Віталій Ярема в розмові з адвокатом Башловкою 5 листопада пообіцяв звільнити двох прокурорів, які контролюють кримінальне провадження щодо солдатів 51-ї бригади, - повідомив виданню сам адвокат.

У розмові з родичами підслідних бійців та правозахисниками пан Ярема, з його слів, дізнався стільки приголомшливих деталей, що вирішив узяти перебіг розслідування під особистий контроль. Адвокати мають уже найближчим часом підготувати йому аналітичну записку зі своїм баченням цієї резонансної справи.

Нагадаємо, 5 листопада йшлося про те, що матері і дружини біців оголошують голодування під Генпрокуратурою.

Анатолій Башловка впевнений, що далі надійде клопотання про закриття кримінальних проваджень, а потім у рамках чинного законодавства справи закриють. Хлопці поїдуть додому, відпочинуть і повернуться на службу.

— Ці провадження є по суті знущальними, вони дискредитують Генеральну прокуратуру, — зазначив правозахисник.— Окрім того, в них задіяна величезна кількість людей. 41 підслідний, 41 адвокат, десятки свідків, сотні томів усіляких документів, пояснень, протоколів допитів...

Нагадаємо: 25 липня вимушено відійшли з позицій і відступили на територію Росії 38 бійців 51-ї і троє бійців 72-ї бригади. Усі вони відмовились від статусу біженців, який їм пропонували російські спецслужби, і повернулися в Україну.

Після виснажливих боїв і депортації (а мобілізовані всі ще у березні-квітні) хлопці досі так і не побували вдома, хоча багато хто контужений, дехто поранений. У гнітючих умовах "домашнього арешту" і постійного перебування у військовій частині Запоріжжя про психологічну реабілітацію не може бути й мови. Однак на час виборів декому з військових таки пощастило відвідати рідні краї.

Перспектива зустріти й Новий рік в Уральських казармах Запоріжжя під слідством чи судом стає для цих бійців дедалі реальнішою. Тому хтось уже було погодився підписати з прокуратурою мирову угоду — про визнання своєї вини. Саме до такого сценарію, за яким обвинувачених покарають на кілька років умовно, настійливо схиляли підслідних у відомстві пана Яреми. Однак відтепер, запевнив Генпрокурор, тиску на солдатів ніхто не чинитиме.

На фото вгорі: адвокат пішов на переговори з Генпрокурором, солдатські матері лишились чекати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus