USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волинь» – «Карпати»: аналіз ВН напередодні західного дербі. ФОТО

18 Серпня 2013 08:01
Завтра луцька «Волинь» зіграє проти свого географічного сусіда – львівських «Карпат». Після поразок від «Дніпра» і «Металіста», лучани спробують перемогти команду Олександра Севідова.

Кілька років тому вболівальники «хрестоносців» на зустрічі зі своїми футболістами заявили наступне: «Можете програти хоч всі матчі у сезоні, але виграйте обидва поєдинки у «Карпат»».


Уявіть якою важливою стане ця гра для обох угруповань ультрас. Без сумніву, після забитих голів будуть запалюватися файєри, вибухати петарди, 17-ий сектор скандуватиме різні непристойності на кшталт: «Львів «Карпати»….». Продовжувати вигуки не дозволить культурна цензура, але ті, хто хоч раз бував на галицько-волинському дербі без проблем продовжить римовану кричалку. Тому батькам варто подумати чи брати на матч дітей.

Вперше, за часів незалежності, ці команди зійшлися в п’ятому турі далекого 1992 року. «Волинь» виявилася дужчою на власному полі, хоча і першою пропустила – 3:2 (Дикий, Мозолюк-2, - Гусін, Чижевський).
В матчі-відповіді гору вже взяли господарі – 2:1. За «левів» по голу провели Ігор Плотко (роком раніше грав у Луцьку), Микола Каліщук. У волинян відзначився Володимир Гащин.

Цікаво, що жодного разу обидва супротивники не зіграли по нулям. Минулого року на «Авангарді» лучани вперше звели матч до нічиєї – 1:1 (Рамон – Лукас). Але знову програли на виїзді – 0:2 (Лукас, Кенія).

В 1995-ому наші хлопці поклали галичан на лопатки– 0:3 (Солодкий, Шубин, Нікітін). А через шість літ, в 2011-ому, львів’яни з таким самим рахунком, причому зробили голи в Луцьку, здолали опонента. Забивали: двічі Денис Кожанов, Ігор Худобяк.

Найкращими снайперами в дербі (по три влучання у мішень) є Володимир Мозолюк («Волинь»), Андрій Покладок («Карпати»).
Керівництво «левів» повернуло до основної команди опальних Мартіна Богатінова, Семіра Штіліча, Елу-Кена Армана, Ігоря Ощипко, Марселіньо, Івана Мілошевіча. Зате ще раніше Львів залишили інші ключові гравці: Леван Кенія, Павло Ксьонз, Михайло Кополовець. Нападник Олександр Гладкий нагадує росіянина Кержакова – має чудові шанси чи не в кожній грі, а реалізувати їх не може. Однак не виключено, що в понеділок саме він засмутить Неділька (чи Літовченка).

З початком сезону у «Волині» так і не з’явився результативний нападник. Але лави «хрестоносців» поповнив нігерійський півзахисник Міхель Бабатунде. Зізнаюся, що симпатизував грі цього молодого хава, коли ще той виступав за «Кривбас», і мав бажання, аби Бабатунде переїхав на синьооку Волинь.

Не виключено, що Віталій Кварцяний випустить проти «Карпат» африканських новачків: Міхеля та Еріка Матуку. Цікаво також буде спостерігати за дуелю двох екс-партнерів: Бартуловіча проти Бабатунде.
ЧИТАЙТЕ ЩЕ: «Волинь» підсилилася гравцем збірної Нігерії

Спробуймо спрогнозувати стартовий склад лучан в галицько-волинському дербі:
«Волинь»: Неділько – Масло, Шиков, Шершун, Сімінін, Леандро – Кінаш, Гошкодеря (Задерецький), Ерік, – Мемешев (Козьбан), Шумахер



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus