USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинь і Польща: міждержавна співпраця починається з регіонів

28 Вересня 2009 17:12
Голова облдержадміністрації Микола Романюк та Надзвичайний і Повноважний Посол України у Республіці Польща Олександр Моцик обговорили низку питань, серед яких інвестиційний потенціал Волинської області та створення українсько-польського університету. Про це 28 вересня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у прес-службі голови облдержадміністрації, на початку розмови Олександр Моцик подякував Волинському губернатору за роботу: «Мені приємно, що Волинська область дуже гарно співпрацює з воєводствами Республіки Польща. Адже саме з регіонів розпочинається міждержавна співпраця. Багато зроблено у галузі культури, освіти, економіки, а також прикордонного співробітництва. Волинь має налагоджені контакти з Люблінським, Лодзьким  та Підкарпатським воєводствами».
Сторони торкнулися і відкриття Меморіального комплексу в селі Сагринь. «Відкриття комплексу є дуже важливим і для області, і для держави. У рамках нещодавнього візиту Президента України у Республіці Польща було досягнуто домовленості щодо відкриття Меморіалу на рівні Президентів обох держав  найближчим часом», - зазначив голова Волинської облдержадміністрації.
Обговорили й питання малого прикордонного руху. Як повідомив Олександр Моцик, наразі ведеться розмова на рівні міністерств щодо розширення дії Угоди про малий прикордонний  рух з 30+ до 50 км. «Це позитивно вплине на розвиток області, особливо на поглиблення співпраці малого і середнього бізнесу», - наголосив Микола Романюк.
Надзвичайний і Повноважний Посол України у Республіці Польща подякував голові облдержадміністрації за організацію на високому рівні II Міжнародного волинського інвестиційного форуму. «Ми мали багато гостей з польською сторони. Зокрема, налагоджуються і поглиблюються  контакти у різних сферах з Лодьзьким, Люблінським, Підкарпатським воєводствами. Втілюємо низку  проектів у рамках програми добросусідства», - повідомив Микола Романюк.
Сторони досягнули домовленості про презентацію інвестиційного потенціалу Волинської області у Посольстві України в місті Варшава. «У нас є ряд інвестиційних проектів, які ми хочемо презентувати польській стороні», - підкреслив  голова облдержадміністрації. У свою чергу Олександр Моцик запевнив, що на цей захід будуть запрошені представники найпотужніших польських підприємств, які мають зацікавленість працювати в Україні.
Окрім того, обговорювалось питання створення українсько-польського університету. «Хотілося б, аби цей заклад був відкритий за участю Волинського Національного університету імені Лесі Українки. Для цього зроблені уже відповідні кроки. На базі нашого університету вже  працює Інститут Польщі», - зазначив голова облдержадміністрації.
Микола Романюк подякував Олександру Моцику за підтримку Волині на міждержавному рівні.
У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Олександр Моцик виконав почесну місію – вручив голові облдержадміністрації Миколі Романюку Подяку Посольства України у Республіці Польща. Цю відзнаку  Микола Ярославович  отримав за особистий вагомий внесок у розвиток українсько-польської міжрегіональної співпраці.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus