USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь отримала гроші на вибори

5 Березня 2009 15:46
Постійна комісія Волинської облради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області погодила зміни, які пропонується внести до обласного бюджету на 2009 рік. Про це 5 березня інформує репортер «Волинських Новин».
На початку засідання депутати заслухали начальника головного фінансового управління Волинської ОДА Ігоря Никитюка. Він розповів про основні показники виконання минулорічного бюджету Волинської області. Інформацію пана Никитюка постійна комісія взяла до відома, а відповідний звіт рекомендувала сесії затвердити.
Другим питанням порядку денного комісії стало внесення змін у обласний бюджет на цей рік. За словами голови профільної комісії Василя Байцима, пропозицій щодо розподілу коштів надійшло на загальну суму 60 мільйонів гривень.
За словами Ігора Никитюка, з Івано-Франківського та Рівненського обласних бюджетів має надійти по 200 тисяч гривень цільової субвенції щодо лікування хворих у Волинській обласній психіатричній лікарні № 2.
Також до бюджету області надійшли кошти з Держбюджету обсягом понад 156 тисяч гривень. Вони мають бути перераховані в подальшому районним бюджетам на витрати, пов'язані з виборами двох сільських голів, Головненського селищного голови Любомльського району та Горохівського міського голови.
Проте головним питанням став розподіл вільних залишків, яких наразі нараховується понад 4 мільйони гривень. Голова комісії Василь Байцим оприлюднив список пропозицій, спільно узгоджений головою Волинської ОДА Миколою Романюком і головою Волинської облради Анатолієм Грицюком.
Так, планується спрямувати кошти обласним медичним установам, профінансувати здійснення гемодіалізу у Камені-Каширському, ремонт обласної психіатричної лікарні № 2 та двох медколеджів - Луцького і Ківерцівського . Також пропонувалося виділити фінанси на газифікацію населених пунктів Волині, проведення міжнародної наукової конференції товариством «Холмщина», спорудження пам'ятного знаку у селі Сагринь.
Серед інших пропозицій щодо видатків - оплата охорони будівлі облради, поповнення статутного фонду комунального підприємства «Волиньенергософт», обласного санаторію матері і дитини «Турія».
Також, як зазначив пан Никитюк, варто зняти частину коштів, які були призначені для Волинської пошуково-рятувальної станції і для висвітлення діяльності ОДА.
 
Заступник голови Волинської обласної ради Борис Загрева запропонував виділити 200 тисяч гривень на придбання деревообробного обладнання комунальному підприємству «Волиньоблагроліс». За словами пана Загреви, це дозволить реалізовувати не напівфабрикати, а готову продукцію, що підвищить рентабельність підприємству. Відповідне обладнання, за інформацією заступника голови Волиньради, окуповується за один рік. Пропозицію Бориса Загреви підтримав і голова обласної ради Анатолій Грицюк.
Всі пропозиції, про які йшла мова під час засідання бюджетної комісії, її члени підтримали і рекомендували сесії облради 13 березня відповідні зміни затвердити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Березня 2009 18:28
от намахали!!! могли б і сказати, які вибори...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus