USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь відмовиться від газу?

9 Грудня 2008 10:09
Голова Волинь ради знайшов заміну газовому опаленню – альтернативні енергоносії. Пілотний проект впроваджуватимуть у Шацькому районі, – повідомили 9 грудня «Волинським Новинам» у прес-службі облради.
Враховуючи стрімкий ріст цін на газ влада замислилася про заміну цього виду палива на альтернативне із відповідним переобладнанням  системи опалення. Зараз існує чимало технологій, що пропонують нам закордонні фірми. Однак є і місцеві підприємці, які готові працювати в цій галузі.
У Рожищах працює мале приватне підприємство,  яке спеціалізується на виготовленні техніки для подрібнення і сортування відходів деревообробки, проектуванні і монтажу універсальних котлів на альтернативні види палива (пеллети, вугілля, тирса).
Тобто, місцеві підприємці можуть взятися за втілення в життя ідеї поступового переходу від опалення великих приміщень газом до використання для цього місцевого палива, яке виготовлятиметься з відходів деревообробки, діяльності комунальних служб, лісогосподарських підприємств.
Цією темою зацікавився голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк. Він разом із начальником відділу ради з питань бюджету, економічної політики та моніторингу Аллою Яценюк та головою Рожищенської районної ради Андрієм Музикою побував на підприємстві та зустрівся із його керівництвом.
Після огляду виробничих потужностей, техніки і котлів, голова прийшов до висновку, що цю технологію обов’язково потрібно випробувати. Для цього, за словами Анатолія Грицюка, оберуть Шацький район, а також окремі установи обласної комунальної власності. Це повинно здешевити витрати на опалення сільських рад, навчальних закладів, ФАПів.
«Я зовсім не проти газифікації населених пунктів краю. Потрібно зрозуміти, що ціна на газ постійно зростатиме і ми змушені будемо шукати альтернативу, тим більше, що на Волині місцевого палива вдосталь. Людям потрібно дати право самим обирати чим їм палити, а от об’єкти соціально – культурного призначення потрібно обов’язково перевести на місцеве і дешеве паливо», - підсумував голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Грудня 2008 11:14
Давно пора, шановні. Давно пора!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus