USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинь за 2 місяці експортувала зерна на 100 млн. грн..

14 Жовтня 2011 16:26
Упродовж вересня-жовтня з Волині експортовано зернових та ріпаку на 100 мільйонів гривень, - заявив під час урочистостей з нагоди Міжнародного дня стандартизації заступник голови ОДА Віталій Карпюк.
Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.
Вітаючи працівників стандартизації та метрології з професійним святом, Карпюк сказав, що більшість видів харчової продукції на Волині, зокрема в аграрному секторі, виготовляється вдосталь, однак якість вимагає поліпшення. Тому наголосив на доцільності тіснішої співпраці з волинськими виробниками задля поліпшення якості місцевих товарів.
Водночас він нагадав, що волинські виробники й зараз успішно продають продукцію за кордоном. З його слів, лише впродовж вересня-жовтня експортовано зернових та ріпаку на суму понад 100 мільйонів гривень і 30 тисяч тонн паливних брикетів. Також щороку Волинь постачає за кордон по декілька тисяч тонн грибів і ягід.
Своїх колег привітав генеральний директор ДП «Волиньстандартметрологія» Адам Ханзерук: «Приємно зустрічати свято з позитивними показниками щодо якості продукції, яку виготовляють волинські виробники. Щоправда, поки найбільших успіхів у цьому досягли підприємства, що виробляють промислову продукцію».
Водночас Адам Ханзерук зауважив, що деякі види харчових продуктів, що виготовляються на Волині можуть хоч сьогодні конкурувати з європейськими, відповідно мають найбільше шансів першими потрапити на ринок західних сусідів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus