USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волиньгаз» позапланово перевірять через додаткові нарахування в платіжках

7 Серпня 2019 20:36
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), повторно проведе позапланові перевірки 19 газорозподільних компаній бізнесмена Дмитра Фірташа. Серед них є і «Волиньгаз».

Про це повідомляється на сайті НКРЕКП.

Зокрема, позапланові перевірки стосуватимуться таких компаній як «Вінницягаз», «Волиньгаз», «Дніпрогаз», «Дніпропетровськгаз», «Житомиргаз», «Закарпатгаз», «Запоріжгаз», «Івано-Франківськгаз», «Київоблгаз», «Криворіжгаз», «Львівгаз», «Миколаївгаз», «Рівнегаз», «Сумигаз», «Харківгаз», «Харківміськгаз», «Хмельницькгаз», «Чернівцігаз», «Чернігівгаз».

Зазначається, що необхідність повторно перевірити облгази викликана надходженням до нацкомісії численних звернень побутових споживачів щодо здійснення вищезазначеними компаніями донарахувань обсягів природного газу, які враховують різницю в приведенні до стандартних умов.

Нагадаємо, у квітні цього року суд відмовив «Волиньгазу» в зупиненні дії рішень НКРЕКП щодо штрафу за незаконні донарахування у платіжках. За порушення на «Волиньгаз» наклали штраф у 850 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: ОБЛГАЗІВСЬКА АФЕРА: ЯК УКРАЇНЦІ ПЛАТЯТЬ ЗА ГАЗ, ЯКИЙ НЕ ВИКОРИСТАЛИ

Раніше Нацкомісія розглянула питання порушення облгазами ліцензійних умов з розподілу природного газу та встановила, що облгази діяли незаконно, вносячи у платіжки донарахування побутовим споживачам додаткових обсягів природного газу.

ТОВ «Регіональна газова компанія», що управляє всім газовим бізнесом Дмитра Фірташа, вже заявила раніше, що облгази не згодні з висновками перевірок НКРЕКП та оскаржать їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Споживач Показати IP 7 Серпня 2019 21:04
Газ-це товар і оплачувати його потрібно за ціною згідно чинного законодавства і все.Так просто.А люди собі придумують проблеми ,а монополісти цим користуються і "дурять".Це ж так просто і вигідно.
Сергій Показати IP 8 Серпня 2019 00:13
Я згідний платити за газ той який я використав, а не за якісь лишні донарахування. Для чого тоді поставили лічильники?
Сергій Показати IP 8 Серпня 2019 00:14
Я згідний платити за газ той який я використав, а не за якісь лишні донарахування. Для чого тоді поставили лічильники?
віктор Показати IP 8 Серпня 2019 09:06
Та спалити ту шарашкіну контору. Напустили такого туману, що і зрілі люди не можуть розібратись у платіжках, куди там пенсіонерам.
Споживач Показати IP 8 Серпня 2019 09:31
А які стандартні умови і хто їх придумав?Якщо навіть і так ,то такі умови вже враховані в тарифі,як до речі і встановлення побутових лічильників,а також їх повірка.Тож нехай приводять до чого хочуть,а ми платимо за товар.Скільки використав,за те і заплатив.Все.Якщо поки немає лічильника,все прописано в Законі(Постанова уряду).
Психопланетарій, Лип Показати IP 9 Серпня 2019 11:08
Ви все пишете та пишете, що влада переживає за населення от вкотре знизили вартість газу для споживачів, може в серпні чи вересні й складе 4640 грн. за 1000 куб. метрів. А я зараз перед собою бачу платіжку за липень 2019 року: газ у Луцьку, не знаю як у інших областях, коштує 7800 за 1000 куб. метрів. Невже ПДВ, тарифи на транспортування і постачання газу для населення, коштує - 3160 грн. Тут математика проста, тобто: 4640 грн. + 3160 грн. (ПДВ та транспортування) = 7800 грн. (сума до сплати). А чи не забагато це для ПДВ, транспортуванна та постачання газу ??? Боргу у мене по газу чи комуналці немає, плачу місяць в місяць.
микола Показати IP 11 Грудня 2020 20:25
Хочу пояснення ситуації. Викинув старі грубки. Поставив сучасний газовий котел.Витратив на новий прект вже 5000 г. Оказалось то тільки початок обдираловки.За 7м труби і лічильник ще18000гр.І то ще не кінець поборам . Я В ШОЦІ .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus