USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волиньгаз Збут» закликає волинян вчасно розраховуватися за спожитий газ*

15 Лютого 2021 12:14
На Волині спостерігається критична ситуація з розрахунками побутових споживачів за природний газ. Станом на початок лютого заборгованість населення перед ТОВ «Волиньгаз Збут» - 551,82 млн грн.

88% волинян порушують договірні відносини та несвоєчасно сплачують за блакитне паливо. Загалом боргові зобов’язання мають 222 тисячі жителів області. З них 105 тисяч не сплачують за газ три і більше місяців.

Така ситуація негативно впливає на роботу компанії та загрожує стабільності газопостачання. Адже постачальник має завчасно закупити газ для своїх споживачів. Тож у компанії нагадують, що сплачувати рахунки за спожитий природний газ необхідно щомісяця до 25 числа.

«Зараз ми перебуваємо в піку опалювального сезону. Це призводить до збільшення використання природного газу. Зокрема, у січні населення області спожило понад 29 млн кубометрів ресурсу. Разом з тим ми спостерігаємо й погіршення платіжної дисципліни. Найбільші суми боргують жителі великих міст – Луцька, Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського», – зауважив директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Він додав, що працівники компанії постійно комунікують із несумлінними споживачами, надсилають їм листи-попередження з проханням погасити заборгованість. У разі ігнорування звернень на безвідповідальних клієнтів очікують судові позови. А це, відповідно, додаткові витрати коштів та часу.

Так, лише з початку 2021 року ТОВ «Волиньгаз Збут» передав до суду 262 справи.

Своєю чергою компанія дякує споживачам, які, попри складну ситуацію в країні, вчасно сплачують рахунки. Та нагадує, що в період пандемії досить зручно здійснювати оплату за спожитий газ за допомогою онлайн-сервісів, котрі дають змогу безпечно проводити розрахунки, переглядати історію платежів, контролювати зарахування оплати на рахунок:

Особистий кабінет на сайті 104.ua. http://bit.ly/cabinet104

Viber-бот 7104ua http://bit.ly/7104uaViber

Telegram-бот 7104ua https://t.me/ua7104_bot

Мобільний додаток 104Mobile для Android http://bit.ly/104Android

Мобільний додаток 104Mobile Light для iPhone http://bit.ly/104iPhone

Довідка

ТОВ «Волиньгаз Збут» — найбільший постачальник природного газу для побутових споживачів в регіоні. Компанія упродовж п’яти років безперебійно постачає блакитне паливо у понад 250 тисяч домоволодінь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
777 Показати IP 15 Лютого 2021 12:28
А потребители закликають сделать адекватные цены на газ.только кто ж их слышит....
Анонім Показати IP 15 Лютого 2021 12:46
И.О. министра энергетики Витренко объяснил, почему украинцам нельзя продавать газ по его себестоимости в 2,6 грн. «Себестоимость, условно, 2,6 гривны, почему бы не продавать по 2,6 гривны, зачем продавать по 6,99? Объясняю. Потому что многие люди не могут платить даже по 2,6 гривны. Потому что есть пенсионеры, инвалиды, есть много людей, которые получают субсидию. И эти субсидии нужно с чего-то платить» Логика прекрасная. Браво.
Украіна до Анонім Показати IP 15 Лютого 2021 14:04
Логіка аж зашкалює))) по 2,6грн. не можуть платити ,а по 6,99 заплатять.Тепер ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ і інші компаніі хай чекають,споживачі колись заплатять.
скептик до Анонім Показати IP 15 Лютого 2021 16:17
а на субсидії нехай шукають у зарплатах кобєлєвих
Остап Вакарчук Показати IP 15 Лютого 2021 18:52
Це називається соціальна справедливість в лапках. Той хто не вживає спиртні напої, планує створення порядної сім'ї, береже від потрясінь свою родину, шукає достойну роботу і заробітну плату, працює по 12 годин на добу, щоб заробити ту копійчину, прокормити своїх старих батьків, свою сім'ю, зібрати якусь копійчину для онуків, немаючі боргів, кожного місяця платить за комуналку, газ, електроенергію, отоплення, холодну і гарячу воду. Крім того не бажає, щоб у нього були борги по платежах, виявляється ще мусить платити за того дармоїда та алкоголіка, що живе за чужий рахунок, чужою працею. Я рахую це вкрай не правильно. Нехай кожний українець сам платить за свої комунальні платежі, і борги, які він створив від того, що займається пияцтвом, не працює, не бажає шукати роботу або засоби до існування. А тому, тим державним структурам, які призначають населенню пільги, субсидії до цієї проблеми треба підходити виважено і комісійно. Видавати пільги та субсидії сидячі в кабінеті по довідках, що надійшли, і не відвідувати сім'ї, які подали заявки щодо призначення субсидій чи пільг, це у переносному значенні цього слова - злочин.
Правда Показати IP 15 Лютого 2021 19:45
Пане директоре,прочитайте спочатку законодавство України,яке Ви порушуєте щодня.Особливо Закон "Про ком.облік..."і Закон "Про ЖКП".
МАХ Показати IP 18 Лютого 2021 11:06
Субсидії необхідно залишитии тільки для пенсіонерів, а то ті хто отримує зарплати в конвертах ще й користуються субсидіями, багаті хитруни навіть розводяться , щоб і тут надурити. Зробіть адекватні ціни і всі повинні платити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus